Nejste přihlášeni
Stránky 1
Zdravim,
mám takovej problémek s mod_rewrite, vymyslel jsem si jednoduchej mod_rewrite:
RewriteEngine On
RewriteRule ^/(.+)$ /index.php?page=$1 [L,QSA]
U mě na localhostu se mi mod_rewrite rozjet nepovedlo, proto jsem se rozhodl vyvíjet stránky rovnou na endoře, ale bohužel ani tady mi nefunguje.
DOMÉNA- "rodina.tode.cz"
Díky.
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [NC,OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d [NC]
RewriteRule .* - [L]
RewriteRule ^([\w-]+)$ /$1.php [L,QSA]
Přidává to ke slovu php... uprav si to k obrazu svému, tak jak potřebuješ. Ale určitě to funguje
Skoro sa ti to podarilo
Takto by to malo fungovať:
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^(.*)$ /index.php?page=$1 [L,QSA]
RewruteBase nieje podmienkou, určuje len adresár od ktorého to má fungovať ak by si .htaccess aplikoval v adrese napríklad pod http://www.mojadomena.tld/forum/ vtedy napíšeš RewriteBase /forum/
v RewriteRule sa v premennej nepíše prvé lomítko, to sa píše len pred súborom na ktorý chceš smerovať, tým symbolom + by som to nerobil, ten sa používa keď to chceš špecifikovať napríklad na čísla, prípadne malé, veľké písmená a že ich môže byť aj viac, hviezdičkou špecifikuješ že tam môže byť čokoľvek a v akomkoľvek množstve 8-) RewriteCond si určuješ podmienky, napríklad RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f znamená že ak súbor existuje, prípadne RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d je na zložku (adresár). Ak budeš ešte niečo potrebovať neváhaj napísať, pomôžeme a to [L] je že ak sa vykonala správnosť podmienky nepokračuj ďalej, [QSA] ti doplní do adresy všetky ostatné premenné za znakom otáznik :?:
bohužel ať použiju kteroukoliv variantu od vás tak mi to hází 404 .
Já mod_rewrite trochu umim, ale tohle mě překvapilo...
EDIT: tak změna já blbec měl název .htaccesss takže teď už to hází jen error 500
ale to první funguje jen se mi to zdá zbytečně komplikovaný
Dobrý, tak už jsem si to upravil sám
Výsledek je tento:
RewriteEngine on
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9\\_\-]+)/{0,1}([a-zA-Z0-9\\_\-]+){0,1}/{0,1}([a-zA-Z0-9\\_\-]+){0,1}$ /index.php?page=$1&view=$2&detail=$3 [L,NC,QSA]
Tak je to rozhodne jednodušší než to dělat pro každý lomítko zvlášť
Ja by som to napísal asi takto:
RewriteEngine on
RewriteRule ^(.*)/{0,1}(.*){0,1}/{0,1}(.*){0,1}$ /index.php?page=$1&view=$2&detail=$3 [L,NC,QSA]
načo tam určovať že tam majú byť malé, veľké písmená, čísla a znaky keď na všetko je jeden parameter
no já tam chci všechno kromě lomítka, a při [^\]* mi to hází 500
Stránky 1