Nejste přihlášeni
Stránky 1
Zdravim,
mám takovej problémek s mod_rewrite, vymyslel jsem si jednoduchej mod_rewrite:
RewriteEngine On
RewriteRule ^/(.+)$ /index.php?page=$1 [L,QSA]U mě na localhostu se mi mod_rewrite rozjet nepovedlo, proto jsem se rozhodl vyvíjet stránky rovnou na endoře, ale bohužel ani tady mi nefunguje.
DOMÉNA- "rodina.tode.cz"
Díky.
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [NC,OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d [NC]
RewriteRule .* - [L]
RewriteRule ^([\w-]+)$ /$1.php [L,QSA]
Přidává to ke slovu php... uprav si to k obrazu svému, tak jak potřebuješ. Ale určitě to funguje
Skoro sa ti to podarilo
Takto by to malo fungovať:
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^(.*)$ /index.php?page=$1 [L,QSA]RewruteBase nieje podmienkou, určuje len adresár od ktorého to má fungovať ak by si .htaccess aplikoval v adrese napríklad pod http://www.mojadomena.tld/forum/ vtedy napíšeš RewriteBase /forum/
v RewriteRule sa v premennej nepíše prvé lomítko, to sa píše len pred súborom na ktorý chceš smerovať, tým symbolom + by som to nerobil, ten sa používa keď to chceš špecifikovať napríklad na čísla, prípadne malé, veľké písmená a že ich môže byť aj viac, hviezdičkou špecifikuješ že tam môže byť čokoľvek a v akomkoľvek množstve 8-) RewriteCond si určuješ podmienky, napríklad RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f znamená že ak súbor existuje, prípadne RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d je na zložku (adresár). Ak budeš ešte niečo potrebovať neváhaj napísať, pomôžeme
a to [L] je že ak sa vykonala správnosť podmienky nepokračuj ďalej, [QSA] ti doplní do adresy všetky ostatné premenné za znakom otáznik :?:
bohužel ať použiju kteroukoliv variantu od vás tak mi to hází 404
.
Já mod_rewrite trochu umim, ale tohle mě překvapilo...
EDIT: tak změna
já blbec měl název .htaccesss
takže teď už to hází jen error 500 ![]()
ale to první funguje
jen se mi to zdá zbytečně komplikovaný ![]()
Dobrý, tak už jsem si to upravil sám ![]()
Výsledek je tento:
RewriteEngine on
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9\\_\-]+)/{0,1}([a-zA-Z0-9\\_\-]+){0,1}/{0,1}([a-zA-Z0-9\\_\-]+){0,1}$ /index.php?page=$1&view=$2&detail=$3 [L,NC,QSA]Offline
Tak je to rozhodne jednodušší než to dělat pro každý lomítko zvlášť ![]()
Ja by som to napísal asi takto:
RewriteEngine on
RewriteRule ^(.*)/{0,1}(.*){0,1}/{0,1}(.*){0,1}$ /index.php?page=$1&view=$2&detail=$3 [L,NC,QSA]načo tam určovať že tam majú byť malé, veľké písmená, čísla a znaky keď na všetko je jeden parameter
no já tam chci všechno kromě lomítka, a při [^\]* mi to hází 500
Stránky 1