#1 2014-07-23 12:39:31

jp007
Člen
Registrován: 2013-02-27
Příspěvky: 163

Založení domény/přidání aliasu

Zdravím,

vyskytuje se to tady poměrně často - popisky jednotlivých možností při přidávání domény jsou neuvěřitelně matoucí, problém s tím má kde který začátečník, a i já nad tím musím vždy nad míru přemýšlet, co že bych to vlastně chtěl. Navrhuji proto (podle mě) o něco lepší popisy, např. jde mi spíš o rozproudění diskuse, na konci které by měly být pokud možno pro kdejakého Pepíka z Horní Dolní jasné popisky.

(první možnost je původní, za šipkou je nový návrh/návrhy)

* Zaregistrovat doménu => Zaregistrovat novou doménu | Zakoupit (novou) doménu (prostě by uživateli bylo jasné, že bude muset doménu zaplatit, že tím koupí novou doménu)
* Založit doménu 3. řádu => zde bych asi nechal bez změny
* Založit doménu 2. řádu => Přidat existující doménu 2. řádu | Použít existující doménu 2. řádu

* Zaregistrovat doménu ZDARMA => Zaregistrovat novou doménu ZDARMA

Nebo cokoli lepšího (kratšího), ale současný stav je opravdu nevyhovující. Z popisků totiž není vůbec zřejmé co se pak stane - "Založit doménu" - kde založit? na Endoře? nebo někde jinde? co když chci založit (zakoupit) novou doménu 2. řádu? Můžu zvolit tuto možnost?, "Zaregistrovat" - kde zaregistrovat? chci zaregistrovat doménu na endoře. Co že o ni za to chtějí peníze? Psali, že je hosting zdarma. Chci u nich zaregistrovat svojí doménu, kterou už vlastním? Jak mám tedy postupovat?, atd. atd. Prostě spousta otázek, na které objednávkový formulář zrovna dobře neodpovídá.

Díky za vyslechnutí smile

Offline

#2 2014-07-23 13:43:39

kksmirice
Endora rádce
Místo: Vrchovnice
Registrován: 2011-11-20
Příspěvky: 6,023
Web

Re: Založení domény/přidání aliasu

Nemyslím si, že by to bylo tak matoucí, spíše jde o to, že NIKDO NEČTE co je na monitoru napsáno a jen něco slepě vyplní, protože vidí pole pro vložení pár znaků.

Zaregistrovat doménu => Nemáte ještě vlastní doménu? Zaregistrujeme pro Vás doménu dle vašeho výběru. Registrace domény je na rok a na údaje uvedené v objednávce.

Zaregistrovat doménu ZDARMA => Chcete vlastní doménu (např. mojedomena.cz) zdarma? Objednejte si hostingovou variantu MEGA a za doménu nezaplatíte ani korunu!

Založit doménu 3.řádu => Pokud doménu 2. řádu nevlastníte a ani ji neplánujete pořizovat, tak můžete využít některou z našich domén a založit si služby na doméně 3. řádu.

Založit doménu 2. řádu => Doménu 2. řádu (např. mojedomena.eu) musíte mít nejprve zaregistrovanou (koupenou) u některého z registátorů např. Stable.cz. Následně pak přesměrovanou na Endora.cz.

Fakt v tom nevidím žádný problém a popis se mi zdá být dostatečně jasný a srozumitelný.
Snad jediné co by tam mohlo být uvedeno je:

Zaregistrovat doménu => Nemáte ještě vlastní doménu (např. mojedomena.cz)?


1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM

Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK