Nejste přihlášeni
Stránky 1
Dobrý den,
všiml jsem si, že instalace Drupalu je již zastaralá - nejnovější verze D6 je 1.9. Půjde to aktualizovat?
Zas tak veľký rozdiel to nieje, u nás je 6.17 a aktuálna je 6.19. Nemôžeme robiť aktualizácie každú chvíľku keď tie verzie hrnú jednu za druhou. Samozrejme časom sa to urobí ak bude na to troška času.
Chápu :-)) jen mne to zajímalo.
minulej tejden se aktualizovala joomla . Tenhle se treba stihne drupal
Co týden, to jeden redakční systém
Vyšla aktualizace Drupalu 6.20
Vyšla aktualizace Drupalu 6.20
naštěstí neobsahuje žádné bezpečností opravy, takže to počká:)
IT portál efacebook.cz, seo katalog webů
Určitě
Nestiha se to bohuzel system je spatne udelany a kazda aktualizace trva dost casu na zapracovani. naposledy se asi pred 14 dny aktualizoval wordpress.
Dobrý den, instalace Drupalu je sice neaktuální ale vzhledem k tomu že jsem zrovna založil nový web s Drupalem, tak jsem pouze stáhnul novou verzi a rozbalil do aktuálního adresáře (vyjma settings.php) a vše funguje jak má. Jinak si myslím že by tady měl fungovat postup popsaný na stránkách Drupal.org a nebo přímo v instalaci Drupalu to je ZAZÁLOHOVAT (nefunguje pouze záloha MYSQL !!!) ideální je záloha pomocí modulu BACKUP a pak smazat vše z adresáře, nahrát novou verzi a spustit update.php ...
To je jasné :-) , ale když už je tady ta příjemná možnost nahrát drupal v podstatě jedním kliknutím, tak by to trošku ztratilo kouzlo, kdyby byla nutná okamžitá aktualizace, samozřejmě včetně předchozí lokalizace. Na druhou stranu, ze zkušenosti můžu říct, že podstatné jsou u jádra především bezpečnostní aktualice, a při té hrozivé frekvenci vydávání nových verzí (u D6 poslední dobou i 2 za měsíc) je více než pochopitelné, že to nepůjde tak rychle. Naštěstí už vyšel D7, tak snad s tím trošku poleví i ta překotná snaha u D6.
To je jasné :-) ,(u D6 poslední dobou i 2 za měsíc)
poslední bezpečnostní update byl v srpnu (ano, kvůli chybě vyšly 2 za pár dnů) - to už je ale přes 4 měsíce (6.20 neobsahuje žádné bezpečnostní problémy)
IT portál efacebook.cz, seo katalog webů
Netvrdil jsem, že 6.20 je bezpečnostní (ty jsou od poloviny loňského roku úplně oddělené, pokud vím). Za poslední rok se mi ty 2 za měsíc staly min. 3x a to právě kvůli oddělení bezpečnostních aktualizací. Bavíme se tady o vlivu frekvece aktualizací na možnosti administrátora Endory je okamžitě zpracovat do místní one-click aplikace, což není jednoduché a to zejména proto, že jsou tu i další volitelné CMS se svými nároky na aktualizace.
Drupal mám rád, ale kolikrát už jsem si upřímně zanadával na tu červenou otravnou hlášku v administraci, která neodbytně vyžaduje aktualizaci jádra... Proto toto
aktualizovano na 6.20
Stránky 1