Nejste přihlášeni
Zdravím vás, asi je zbytečné se ptát ale jak se říká "líná huba holé neštěstí", ten kdo se neptá neví apod. Plánuje Endora nasadit novou verzi PHP 8 až bude nějaká stabilní verze ?
Díky moc za vaší odpověď.
Dobrý den, zatím zavedení php verze 8 v plánu na nejbližší dobu nemáme. Aktuálně je druhý den co je na světě verze 8.0.0. Po otestování ji jistě zavedeme o čem budeme informovat na naši stránce a na facebooku.
Dobrý den JF, děkuji za vaši odpověď a těším se na nasazení nové verze do produkce.
Tak tím byl můj příspěvek vyřešen a taguji jako vyřešeno.
Tak už je to přes půl roku, co je na světě php8. Přimlouvám se za jeho zprovoznění na hostingu
Mohla by ho Endora už nasadit no.
Tak snad po zveřejnění 8.1.0 PHP by mohla endora zkusit udělat testy.
Dobrý den, dle aktuální informace od administrátorů není v plánu zavedení php verze 8.
Velmi dissapointing... Tak teda Active24 no...
Dobrý den, znovu oživuji tento topic ale nepředpokládám že nastala nějaká změna znovu se zeptám,
je nějaká reálná šance že nám administrátoři dají novou verzi PHP 8.1 ?
Přece jenom už je to nějaká doba.
Pokud se nové featury přidávají na základě zájmu uživatelů, tak bych se chtěl přidat a také se zeptat na PHP 8. Bez dvou dnů už to bude rok od vydání, takže si myslím že stabilní a otestovaná už být musí.
Dobrý den, myslím si že by bylo fajn mít zde možnost výběru php verze 8 a proto bych se také přidal a zeptal se zda tato možnost bude přidána, děkuji.
Dobrý den, už administrátoři vyřešili nasazení alespoň nějaké podporované verze PHP? 7.4 je již nějakých pár měsíců "Security fixes only". Už je dokonce nějaký ten pátek venku i verze 8.1, ale stále není možné použít 8.0.
Na úvodní stránce Endory je velkým písmem slibováno "... nejnovější PHP a MySQL...". Tak nevím, co si pod tím představit...
Děkuji.
Dobrá otázka, myslím si že to tu zajímá celkem dost lidí.
Sám čekám kdy to sem dorazí.
Dobrý den,
Se službami na Ednora.cz jsem velmi spokojen.
Prosím zda a kdy je v plánu zpřístupnit verzi PHP 8+?
Jak bylo několikrát uvedeno bude brzo končit podpora PHP 7.4 . 11/2022
Vím že budeme fungovat dále, ale někteří zákazníci požaduji web na aktuální verzi PHP s podporou.
Podle toho se potřebuji zařídit, ať už se jedná o brzkou expiraci hostingu případně migraci.
Věřím, že i ostatní by uklidnil nějaký termín, kdy můžeme PHP 8+ očekávat.
Děkuji za Vaši odpověď.
Adam F.
Také se přidám, byť na tom můj web tolik nelpí. Je rozhodně lepší používat nejnovější verzi, která má přístup ke všem novinkám a updatům. Můj web jinak používá WordPress, který může v novějších verzích přejít na novou verzi PHP, a pokud nová verze není k dispozici, může to způsobit nefunkčnost stránek.
Jen dvě věci na světě jsou nekonečné: Vesmír a lidská hloupost. U toho prvního si však nejsem jistý.
- Albert Einstein
Stále nic? To už je doba co je php8 oficíálně venku. Velké část frameworků a modulů už přímo vyžaduje poslední verze PHP. Škoda, že na endoře to stále nikdo neřeší.
Mě by zajímalo jestli vůbec to někdo řeší, neříkám že nahradit php8 za lehké ale už by ho mohli dát.
Už dejme tomu z důvodu bezpečnosti, a nebo prostě pouhé aktualizace samozřejmě se s novinky posouvají možnosti v programování.
Kontaktoval jsem podporu a aktuální odpověď z výšin zní... jsme na ENDOŘE, co by amatérském palceném řešení, přejděte si k profíkům, aneb...
From: podpora Endora.cz <mega@endora.cz>
Sent: Tuesday, September 27, 2022 5:25 PM
To: jiri.m***jn.toys
Subject: Re: EWA kontaktní formulár - jirimodr2 - PHP 8+
Dobrý den,
endora aktuálně v nejbližší době neplánuje zavedení nové php verze. Do budoucna přidání v plánu je, zatim ale není stanoven datum. Předpoklad je v průběhu přístího roku. Proto vám doporučuji migraci na profesionální řešení od naši mateřinky https://www.webglobe.cz/webhosting kde PHP 8 je k dispozici. Navíc již uhrazené období u nás vám u webglobe vykompenzují.
--
s pozdravem Ján Fačkovec
www.endora.cz | webadmin.endora.cz | webmail.endora.cz | nápověda | fórum podpory
----- Poslední zpráva - Last message -----
Uživatel: jirimodr2
---
E-mail: jiri.m****jn.toys
---
Doména: ***ev.cz
---
Dobrý den,
prosím o instalaci PHP 8 do serverů medvídek a konik, kde u vás hostuji. ... Ev. mi převeďte hosting na servery s PHP 8+.
Děkuji moc
Jiří Modr
https://www.php.net/supported-versions.php
Mam dojem, že tady je to shrnuto na jedničku: https://youtu.be/FkwgMIlNbj4?t=5
JIM ;o)
Dobrý den, bohužel zatím nemám další detaily k PHP 8 od vývojového týmu webglobe který má endoru na starost. Poptávám jej znovu jak již několikrát od vypustění PHP 8 do světa. Pokud budu obeznámen něčím novým, jistě dám vědět. V případě zavedení bude vytvořena i novinka na stránce endory.
Jen pro info: PHP 7.4 skončila 3. listopadu 2022 komplet podpora (tj. i bezpečnostní updaty)
Ono se tím ale vlastně nic nezměnilo, protože na hostingu jede verze 7.4.5, kdežto poslední sedmička je 7.4.33
:-)
Dobrý den,
nějak nechápu co je na tomto tématu vyřešeno. AKtuálně je v nabídce pouze verze PHP 7.4, u které mi Joomla hlásí, že je těžce mimo podporu. Tedy chci se zeptat kdy bude PHP 8 k dispozici případně zda mám hledat jiný hosting? Případně nějaké jiné řešení?
Děkuji.
Dobrý den,
nějak nechápu co je na tomto tématu vyřešeno. AKtuálně je v nabídce pouze verze PHP 7.4, u které mi Joomla hlásí, že je těžce mimo podporu. Tedy chci se zeptat kdy bude PHP 8 k dispozici případně zda mám hledat jiný hosting? Případně nějaké jiné řešení?
Děkuji.
Označil jsem to jako vyřešené protože odpověď na otázku jsem dostal.
Jde mi spíš o to proč administrátoři nechtějí nahodit novou verzi. Co je k tomu vede to je ta správná otázka. Nechci sem přispívat offtopicem.
Dobrý den, nyní nejnovější informace je že nová PHP verze bude k dispozici až po migraci Endory na systém Webglobe.cz která by měla proběhnout pravděpodobně v druhé polovině tohoto roku. Migraci do Webglobe.cz lze provést již nyní dle nápovědy https://www.endora.cz/podpora/napoveda/ … ebglobe-cz - momentálně jen s vlastními doménami 2 řádu a jen pro placené varianty webhostingu.
Jestli bude PHP 8 zavedena i na aktuálních serverech Endory bohužel i nadále nemám o tomto informaci.
Jak to nyní vypadá se zavedením PHP 8 – nějaká změna v plánech, upřesnění, urychlení zavedení?
Řeším u některých projektů, kde už verzi 8 potřebuji, zda ještě počkat nebo přejít k jinému hostingu.