Nejste přihlášeni
Stránky 1
Dobrý den nejde mi aktivovat SSL po kliknutí na "Prosím, klikněte zde, abyste zkontrolovali, zda váš eshop podporuje HTTPS." se stránka refrešne protokol se změní na https ale v levém rohu stále ukazuje že stránka je nezabezpečená a tlačítko "Povolit SSL na všech stránkách" je stále šedivé nefunkční. Zkusil jsem návody : https://www.zserver.cz/blog/nastaveni-h … prestashop a
, https://www.prestashop.com/forums/topic … ay-button/ ,první návod nepomohl a podle druhého návodu se to dá upravit v databázi v "ps_configuration" "PS_SSL_ENABLED"; a "PS_SSL_ENABLED_EVERYWHERE"; ale tyto kolonky tam chybí
Zkusil jsem i do settings.inc.php pridat radky:
if( isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) ) {
$_SERVER['HTTPS'] = 'on';
$_SERVER['SERVER_PORT'] = 443;
}
nepomohlo
Narazil jsem na stejny problem.
Soubor
settings.inc.php
je od 1.7 deprecated, takze jeho editace zrejme nepomuze.
V prispevku Enabling SSL in PrestaShop – Tips and issues jsem narazil na moznost zapnuti SSL v databazi pomoci:
UPDATE ps_configuration SET `value`=1 WHERE `name`="PS_SSL_ENABLED"
Takze je potreba vlezt do PHPAdminu (Endora webadmin -> Databaze MySQL -> InnoDB a vybrat databazy pro upravovanou domenu).
Dobrý den, aktivace SSL by měla být možná i v administraci prestashopu v části Konfigurace - Hlavní
Není tedy potřeba nic upravovat přes phpmyadmin ani v konfiguračním souboru prestashopu.
Ano,
melo by to jit v administraci, ale nejde.
Presne, jak je to popsano v prvnim prispevku.
Po kliknuti na 1 se stranka prenacte, ale 2 se neaktivuje.
Vyzkouseno na posledni verzi 1.7.5.0.
Dobry den,
ani vyse uvedene prepnuti obchodu na HTTPS pres databazi nepomohlo? Dekujeme
Dobrý den, mám stejný problém s aktivací SSL. Po kliknutí se stránka pouze přenačte a nic víc (viz uživatel Mildagenius). Povedlo se již někomu problém vyřešit? Díky.
Dobrý den,
můžete nám prosím vytvořit administrátorský přístup do vašeho Prestashopu a zaslat údaje s popisem problému na info@endora.cz? Zkusíme se podívat zda Prestashop generuje nějakou chybovou hlášku na serveru.
Děkuji
Ahoj
problém som vyriešil cez DB, podľa prvého príspevku.
Ak má s tým niekto problém kludne mi na piste na mail:
peter8205@azet.sk
Upravil prestaonesk (2020-05-11 15:36:36)
Dobrý den,
problém bych rád vyřešil, nicméně v databázi mi v nastavení "ps_configuration" položky "PS_SSL_ENABLED"; a "PS_SSL_ENABLED_EVERYWHERE" zcela chybí. Mám je manuálně vytvořit? Vůbec jsem do databáze nikdy ruce nestrkal, jsem schopen změnit hodnotu z 0 na 1. POmoc, prosím pomoc. Mimo to mi to chodí pouze na PHP 5.4 a k tomu dalších tisíc chyb. Nikdy jsem eshop neprovozoval a mám pocit, že Prestashop nebude dobré a spolehlivé řešení...
Dobrý den, na hostingových serverech tuto starou verzi PHP nemáme. Ohledně aktivace SSL tak vyzkoušejte popisované řešení zásahem do databáze. Případně jak zmiňujete alternativu řešení e-shopu tak doporučuji často využívané řešení WordPress + Woocommerce.
Hezký den
Řešil jsem stejný problém - toto řešení pomohlo. DĚKUJI!!!
Narazil jsem na stejny problem.
Soubor
settings.inc.php
je od 1.7 deprecated, takze jeho editace zrejme nepomuze.
V prispevku Enabling SSL in PrestaShop – Tips and issues jsem narazil na moznost zapnuti SSL v databazi pomoci:
UPDATE ps_configuration SET `value`=1 WHERE `name`="PS_SSL_ENABLED"
Takze je potreba vlezt do PHPAdminu (Endora webadmin -> Databaze MySQL -> InnoDB a vybrat databazy pro upravovanou domenu).
Stránky 1