Nejste přihlášeni
Stránky 1
Dobry den,
vypozoroval jsem, ze awstats se mi aktualizuji 1x za 24hodin
nicmene mi stejne nesedi pocty, co ukazuji awstats oproti webadmin statistikam za mesic rijen
ucet p0rn0he:
dle awstats -> (66.24 Hity/Návštěva) 1.79 GB (949.9 KB/Návštěva) , Zbylá zátěž * 312.64 MB
webadmin statistiky ukazuji -> 4478,5MB /5GB
nevim, kam se ztratila zbyla zatez
stiahol som si ten awstats prosim ta ako to mam nainstalovat sem na endoru?
2falle: awstats instalovat nemusis, najdes je ve webadminu pod ikonkou Statistiky - ja ji mel cerstve po zaregistrovani uctu neklikaci a sedou, ale dalsi den uz jsem na ni mohl pristoupit
2falle: awstats instalovat nemusis, najdes je ve webadminu pod ikonkou Statistiky - ja ji mel cerstve po zaregistrovani uctu neklikaci a sedou, ale dalsi den uz jsem na ni mohl pristoupit
neklikaci šedá je tím, že žádné statistiky po založení subdomény ještě nemůžou existovat (jen pro info:) )
IT portál efacebook.cz, seo katalog webů
aha dik
Dobry den,
vypozoroval jsem, ze awstats se mi aktualizuji 1x za 24hodin
nicmene mi stejne nesedi pocty, co ukazuji awstats oproti webadmin statistikam za mesic rijenucet p0rn0he:
dle awstats -> (66.24 Hity/Návštěva) 1.79 GB (949.9 KB/Návštěva) , Zbylá zátěž * 312.64 MBwebadmin statistiky ukazuji -> 4478,5MB /5GB
nevim, kam se ztratila zbyla zatez
- awstats ukazuje počet na volaný súbor, ale stránka si potom vyžaduje ďalšie súboru, ako CSS, JAVA, prípadne ďalšie ak máš na stránke niečo na stiahnutie, ako dokumenty, zip súbory a podobne, preto vidíš vo webadmine vyššie hodnoty
- je pravda že sa awstats aktualizuju raz za 24 hodín, častejšie to nejde, lebo generovanie štatistík zaťažuje server a keby to je viackrát denne tak by si to isto pocítil v dobe aktualizácie
- awstats ukazuje počet na volaný súbor, ale stránka si potom vyžaduje ďalšie súboru, ako CSS, JAVA, prípadne ďalšie ak máš na stránke niečo na stiahnutie, ako dokumenty, zip súbory a podobne, preto vidíš vo webadmine vyššie hodnoty
na strance hostuji jen wordpress, tema a swf prehravac
v awstats mam vypis typu souborů
ten traffic vzhledem k navstevovanosti mi vubec nesedi (poslednich par dni kolem 160 UIP denne)
pokud je dle Vas vse v poradku, tak s takovou by mi nestacil ani plus program
budu se tedy muset poohlednout po VPS
Zkusil bych zapnout gzip kompresi
Pro zajimavost:
Jiz se mi podarilo na jinem stroji odchytit problem. Velky traffic nepochazel od navstevniku.
Zpusoboval jsem ho nejakym neuveritelnym zpusobem ja:
pouzival jsem u Wordpressu XML-RPC(posilal jsem pouze cisty text - par bajtu, max kb), odeslani velkeho mnozstvi prispevku(50-150) za kratkou dobu (minuty) zpusobuje NEUVERITELNE veci:ackoliv mam upload POUZE 256kbps, tak behem tohoto kratkeho automatickeho postovani pres XML-RPC vzrostl RX na serveru i o 90MB ! TX vzrostl take vyrazne cca 25MB - kdyz jsem takto plnil nekolik kategorii, nebyl problem behem chvile mit traffic i 800MB, coz samozrejme s mym uploadem nedava vubec smysl. Tipoval bych to na nejaky bug u XML-RPC implementace ve wordpressu, co dokaze dokonale zmast cely server, ale zase tak moc do toho nevidim - jine logicke vysvetleni me vsak nenapada
proto bych chtel varovat vsechny, co chteji pouzivat u wordpressu XML-RPC a maji treba problemy s trafficem.
zreprodukovano na nginx a php5-fpm.
edit: XML-RPC bug to neni, davejte si pozor pri linkovani videii, wordpress se chova "divne".
zda se, ze pri vlozeni url napr s videem se wordpress snazi zkontaktovat dany server a naprosto nesmyslne muze tahat data ktere zda se nikam neuklada..
povypinal jsem pingback v settings/discussion
dale
settings/media "Attempt to automatically embed all plain text URLs", ale wordpress furt nekam komunikuje (alespon na wordpress.org)
zakazal jsem tedy odchozi port 80 a mam svaty klid :evil:
Stránky 1