Nejste přihlášeni
Stránky 1
Zdravím , mám takový menší problémy, zkusil jsem na doméně 3.řádu vyzkoušet .htaccess, do svého kořenového webu web/mujweb.6f.sk sem vytvořil soubor ".htaccess" a ".htpasswd"
Tady vám dám obsahy.
AuthUserFile /coolworldnice.6f.sk/.htpasswd
AuthName "Text ..."
AuthType Basic
require valid-user
admin:YWG41BPzVAkN6
No a pokaždé když si chci načíst web, čili www.coolworldnice.6f.sk, tak to ukáže okno s loginem a heslem, všechno zadám, ale ukáže se mi Error 500 Internal, atd atd. nevíte čím to může být ? Projel jsem na netu asi několik způsobu a návodu jak správně postupovat, i když zadám špatné údaje a nebo i správné údaje, výsledek stejný 500 Internal Error.
Předem děkuji za odpovědi.
Ještě sem se chtěl zeptat, ten AuthUserFile, a adresář, no tak ten je celkově na celý web, ale jak udělám tak, aby zahesloval pouze daný soubor ? soubor.php, soubor.html ? To by mě taky zajímalo :-)
Něco málo jsem hledal no a nic moc no, našel jsem tohle a nefunguje to.
<FilesMatch "coolworldnice.6f.sk/song.mp3">
AuthName "Member Only"
AuthType Basic
AuthUserFile /coolworldnice.6f.sk/.htpasswd
require valid-user
</FilesMatch>
Upravil VolfikCZ (2016-04-12 16:36:29)
Dobře, upravil jsem to tak jak jste mi řekli, ale když jsem chtěl udělat tohle v .htaccess
<FilesMatch "coolworldnice.6f.sk/web/app.php">
AuthName "Member Only"
AuthType Basic
AuthUserFile /home/users/franc/coolworldnice.6f.sk/web/.htpasswd
require valid-user
</FilesMatch>
a přešel jsem na stránku www.coolworldnice.6f.sk/web/app.php tak se nic nestalo, neukáže to okno s přihlášením, kde může být chyba ?
Soubor .htaccess jsem Vám upravil
<FilesMatch "song.mp3">
AuthName "Member Only"
AuthType Basic
require valid-user
</filesmatch>
...a přešel jsem na stránku www.coolworldnice.6f.sk/web/app.php tak se nic nestalo, neukáže to okno s přihlášením, kde může být chyba ?
Neexistující složka. Na Vašem FTP (v rootu domény) není žádná složka web.
úvodní stránka
hudební soubor
1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM
Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.
Paráda ! Funguje to tak jak správně má, děkuji, ještě sem se chtěl ujistit, když budu chtít jiný soubor zaheslovat, ve stejném adresáři, čili v mém případě v rootu, jak mám postupovat, mám zapisovat do obou dvou souboru samé věci, nebo každé zaheslování souboru se dělá jinak ? Tohle je právě jeden způsob jak zaheslovat jeden soubor, ale co když bych potřeboval více ? Jestli to je možné :-)
Upravil VolfikCZ (2016-04-12 18:17:49)
Napríklad:
<FilesMatch "^(song.mp3|app.php|cokoliv.php)$">
AuthName "Member Only"
AuthType Basic
require valid-user
</filesmatch>
Dobře, už chápu, a když budu chtít na každou tu stránku zvlášt jiné přihlašovací údaje ? npř.: "song.mp3,app.php,cokoliv.php" Jak mám dále postupovat, takhle jsem to myslel když jsem to psal výše, ale asi jsem to nenapsal srozumitelně.
V tom prípade vytvoriť tento odsek pre každý súbor zvlášť a nastaviť ktorý užívatelia kam môžu úpravou riadku require valid-user na
require user admin
prípadne ako skupinu
AuthGroupFile "/usr/local/apache/passwd/.htgroups"
Require group moderatori
a v súbore .htgroups vytvoriť skupiny napríklad zápisom:
moderatori:admin volfik
Ještě sem se chtěl, zeptat ted sice pozdě, ale když teda si udělám .htaccess dejme tomu na celou složku čili:
AuthUserFile /home/users/franc/coolworldnice.6f.sk/web/MaineSlozka/.htpasswd
+ heslo a další věci, čili nebudu dávat pravomoce pouze na daný soubor ale prostě na celou složku, jak to udělám tak že když někdo na tu složku příjde a rozklikne si to přes prohlížeč, tak se tam dostane ale já chci, že když si tam najde někdo nějaký soubor, tak aby ty ostatní soubory byly taky zabezpečeny a né pouze jenom jeden soubor, ale všechny soubory v té složce, rozumíte mi né ?
Myslím že to souvisí něco s "Options -Indexes" , "Options +Indexes", a pokud tedy né a pletu se, tak bych byl moc rád k čemu se ty to dvě vlastnosti používají ? Jaké mají využití ? To mínus a plus.
Upravil VolfikCZ (2016-04-22 16:56:44)
V požadovanej zložke vytvorte súbor .htaccess z obsahom:
AuthName "Member Only"
AuthType Basic
AuthUserFile /home/users/franc/coolworldnice.6f.sk/web/CESTA-K-HTPASSWD/.htpasswd
require valid-user
Týmto zablokujete prístup do celej zložky.
Options +Indexes znamená že pri otvorení danej zložky v ktorej nemáte súbor index sa vypíše zoznam všetkých súborov v danej zložke
Options -Indexes zabráni vypísaniu obsahu zložky
Stránky 1