#1 2016-04-13 22:52:16

creamily
Endora uživatel
Registrován: 2014-06-03
Příspěvky: 4

htaccess mod rewrite

Dobrý den,

dnes jsem se pokoušel si trochu zorganizovat složky a také si hodit na server framework CakePHP a bohužel jsem narazil na problém s htaccessem. Zdá se, že není zapnutý rewrite modul. CakePHP fungoval na lokálu bez problému na serveru už ale vrací 500 a dokonce jej ani nevypíše, (vidím jen že vrací 500 v network performence). Chtěl jsem tedy najít chybu a když jsem si udělal složku jen s dvěmi soubory (index.php a index.html) a v htaccess nastavail directoryindex tak se povedlo, bohužel když to vnořím do IfModule rewrite už se mi začne zase načítat index.php

Chtěl bych ještě zmínit, že používám tu bezplatnou verzi hostingu, není možné, že je to tam zakázané?

Trocha kódu, kdybych tam náhodou měl chybu big_smile


Nejdřív jsem tedy zkoušel jen DirectoryIndex (ten fungoval):
DirectoryIndex index.html index.php

Poté jsem chtěl vyzkoušet jestli funguje mod_rewrite:
<IfModule mod_rewrite.c>
    Header add X-Enabled mod_rewrite
</IfModule>

To mi bohužel už v headeru neukázalo, ještě jsem se pokusil o tuto verzi kódu:
<IfModule mod_rewrite.c>
    DirectoryIndex index.html index.php
</IfModule>

také neúspěšně.

Předem děkuji za odpovědi a přeji všem hezký zbytek dne,
Tonda..

Offline

#2 2016-04-14 09:05:03

milossed
Podpora
Registrován: 1970-01-01
Příspěvky: 5

Re: htaccess mod rewrite

Dobry den, zkousel jsem na Vasi domene creamily.jecool.net pouzit v htaccessu <IfModule mod_rewrite.c> a funguje to uplne normalne, zadne problemy. Schvalne zkuste jit na creamily.jecool.net/cakephp a uvidite, ze htaccess i s podminkou na mod_rewrite.c pouzije spravny DirectoryIndex (v soucasne dobe pokus.html).

Co se tech 500 erroru tyce, podivejte se do error logu (na ftp ve slozce .tmp), mate tam nejake fatal errory.

Offline

#3 2016-04-14 23:14:02

creamily
Endora uživatel
Registrován: 2014-06-03
Příspěvky: 4

Re: htaccess mod rewrite

Děkuji za odpověď,

asi mám večer už nějaké výpadky, nevím kde jsem měl chybu, rozhodně děkuji, vše funguje jak má. Ještě bych měl jednu otázku, co se týče autentikace. Za pomocí htaccess se snažím o kontrolu uživatele ze souboru .htpasswd, bohužel cesta k souboru musí být absolutní z root directory vašeho serveru, tu bohužel neznám. Zkoušel jsem /var/www/creamily.jecool.net/ a pár dalších, také neúspěšně...

S htaccessem se teprve učím a moc zkušeností s ním nemám. Doufám tedy, že tentokrát nemám zase nějakou chybu v souboru a neplýtvám Vašim časem smile

Upraveno:
Tak se mi nakonec povedlo cestu najít... Kdyby někdo měl ten samý problém, absolutní cesta k vašemu adresáři nejspíš bude: /home/users/[vaše uživatelské jméno]/[vaše doména]/

Pokud Vám tato cesta nefunguje můžete si ještě zkusit vyechovat toto:

echo getcwd();

Upravil creamily (2016-04-14 23:30:56)

Offline

#4 2016-04-15 00:23:01

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,544

Re: htaccess mod rewrite

Prípadne si vypíšte premennú $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] cez php skript.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK