Nejste přihlášeni
Stránky 1
Zdravím,
na internetu jsem se snažil hledat rozdíly mezi těmito dvěmi jazyky. Zajímaly mě rozdíly ve využití. Bohužel jsem nenašel jasnou odpověď, proto bych rád oslovil vás? Je možné s oběma dosáhnout stejných věcí a ve stejné kvalitě?
Moc jsem toho nenašel, ale působí to na mě, že je vhodnější se učit JavaScript i přesto bych ale moc ocenil, kdyby mi tuto záležitost někdo osvětlil trochu víc...
S pozdravem,
Karel
castleofhealth.eu - web vytvořený se záměrem šířit znalosti o zdravé stravě po Evropě přehlednou a zajímavou formu a spolu s jednoduchými recepty
Hlavním rozdílem ve využití je třeba to, že PHP se zpracovává na serveru, kdežto JS u uživatele v prohlížeči. Často se obě technologie používají dohromady, viz AJAX.
Taky zalezi na tom jestli se o js mluvi v ramci node js nebo klasicky js vs php. Pokud je to druhy pripad potom je to to co zminuje kolega. V prvnim pripade se da skutecne dosahnout stejnych veci. Otazka kvality je diskutabilni a zalezi od konkretniho pripadu a hlavne na kvalite programatora.
edit: Na otazku co se naucit bych rekl oboji. Ani u jednoho neni problem naucit se zaklady. Kazdopadne z techto dvou jazyku bych asi prvni zacal v php (pochopitelne posledni verzi - 7), jelikoz ma perfektni dokumentaci.
W3C validator | Performance tools | Stavové kódy HTTP | Fiddle | Codepen | Ideone | XAMPP
Nojo, nějak jsem automaticky předpokládal že myslí JS na stránkách když jsme na fóru Endory ![]()
Hlavním rozdílem ve využití je třeba to, že PHP se zpracovává na serveru, kdežto JS u uživatele v prohlížeči. Často se obě technologie používají dohromady, viz AJAX.
Děkuju, myslím, že tomu konečně rozumím. Trochu se v tom výhledově na svých stránkách prohrabu.
Ještě jsem viděl cosi o C# a programování pokročilého webu. Čeho lze dosáhnout touhle technologií?
castleofhealth.eu - web vytvořený se záměrem šířit znalosti o zdravé stravě po Evropě přehlednou a zajímavou formu a spolu s jednoduchými recepty
Je to pouze jiná technologie, výsledků lze dosáhnout víceméně stejných jako s jinými serverovými programovacími jazyky.
Stránky 1