Nejste přihlášeni
Dobrý den,
níže mám skript, který odsud z Endory nedoručí zprávu do schránky, která je hostovaná u Českého hostingu (všude jinam ano). Chci se zeptat, lze-li skript nějak upravit, aby byl korektní (hlavičku emailu) bez nutnosti použití SMPT serveru?
Předem moc děkuji!
<?php
function encodeMailHeader ($string, $charset = 'iso-8859-2')
{
return sprintf ('=?%s?B?%s?=', strtoupper ($charset),base64_encode ($string));
}
if($_POST["odeslat_mail"] == "ok"):
$jmeno = $_POST["jmeno"];
$email = $_POST["email"];
$predmet = $_POST["predmet"];
$zprava = $_POST["zprava"];
$domain = "Nový mail";
$headers .= "From: ".encodeMailHeader($domain)."<blahapet@seznam.cz>\n";
$headers .= "Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2;\n";
$cont .= '<h2>Nový mail</h2>';
$cont .= '<p class="text">';
$cont .= '<strong>Jméno a příjmení:</strong> '.$jmeno.'<br />';
$cont .= '<strong>E-mail:</strong> <a href="mailto:"'.$email.'>'.$email.'</a><br />';
$cont .= '<strong>Předmět:</strong> '.$predmet.'<br />';
$cont .= '<strong>Text mailu:</strong> '.$zprava;
$cont .= '</p>';
mail($email, encodeMailHeader($predmet), $cont, $headers);
endif;
?>
To jsem si myslel taky... Jenže pak jsem ten samej soubor překopíroval na Český hosting, tam ho spustil a mail na danou adresu na Českým hostingu normálně dorazil. Vše jsem zkoušel samozřejmě opakovaně a v jednom případě vždy nedošel, tzn. skript na Endoře --> mail na ČH a pak zase došel - skript na ČH --> mail na ČH.
Nejspíš to bude tím, že interní e-maily budou mít nastavená jiná pravidla než maily ze sítě. (ČH -> ČH - mail neopustí vnitřní síť)
To jo, ale co s tím...?
Najlepšie riešenie vidím v použití SMTP nejakej mail schránky (seznam, gmail, atď). Na odosielanie môžete použiť PHPmailer ktorý nakopírujete na FTP, upravíte si odosielací skript pre vášho poskytovateľa mail schránky a odosielate.
Tak asi budu muset, níže je vyjádření z podpory Endory...
Dobrý den,
Důvodem nedoručení je to, že server vyskytl na blacklistu po spamovém útoku z našeho serveru a český hosting filtruje e-maily podle blacklistu. Problémový uživatel byl zablokován a zažádal jsem o delist. Nejdéle do 24 hodin by jsme měli obdržet vyjádření blacklistu ohldně delistace. Omlouváme se za komplikace.
Případně doporučuji odesílat poštu pomocí nějakého SMTP serveru (pozor na omezení počtu odeslaných e-mailů u daných SMTP serverů)