Nejste přihlášeni
Stránky 1
Dobrý den, ve škole máme různé příklady na php scripty, tak se to pokouším rozchodit na internetu. Chci založit databázi s tabulkou "jmena" která obsahuje sloupce:id,jmeno,prijmeni,prezdivka
S tím není problém. V souboru index.php mám formulář ve kterém uživatel vyplní pole a formulář odešle. Údaje se uloží do tabulky a zobrazí se obsah tabulky. Soubory mám index.php (kde se nalézá formulář) jmena.php (kde bude vypsána celá tabulka s jejím obsahem) a soubor spojeni.php ve kterém mám zapsáno toto.
<?php
$host="localhost";
$pass="*******";
$user="******"; (rychle vytvořená databáze i s uživatelem
$db="******"; tím pádem je user s db stejný)
if (!mysql_connect($host, $user, $pass))
die("CHYBA SPOJENI S MYSQL");
if (!mysql_select_db($db))
die("CHYBA SPOJENI S DATABAZI");
?>
Vypíše mi to "CHYBA SPOJENI S MYSQL"
Heslo je správně.
Nevíte čím by to mohlo být ? Jak to popřípadě napsat aby se mi to podařilo propojit s tou databází ?Pokud je to špatně tak se omlouvám, nejsem profík.
Pozerám do vašich skriptov a uvedené napojenie na databázu ste tam nemali, pridal som vám to a čítanie funguje bez chyby.
Zápis nefungoval, lebo obsahoval jednu čiarku navyše, tj zapísať ste chceli 3 parametre, ale vo hodnotách ste odosielali 4.
Děkuji vám mnohokrát. Šlape to parádně jen ještě doladím tu češtinu, ale na to tu téma už někde bylo. Ještě jednou děkuji.
Stránky 1