#1 2015-04-06 22:09:05

salatez9510
Endora uživatel

Nemohu se připojit k mysql

Dobrý den, ve škole máme různé příklady na php scripty, tak se to pokouším rozchodit na internetu. Chci založit databázi s tabulkou "jmena" která obsahuje sloupce:id,jmeno,prijmeni,prezdivka
S tím není problém. V souboru index.php mám formulář ve kterém uživatel vyplní pole a formulář odešle. Údaje se uloží do tabulky a zobrazí se obsah tabulky. Soubory mám index.php (kde se nalézá formulář) jmena.php (kde bude vypsána celá tabulka s jejím obsahem) a soubor spojeni.php ve kterém mám zapsáno toto.

<?php
$host="localhost";
$pass="*******";
$user="******";          (rychle vytvořená databáze i s uživatelem
$db="******";          tím pádem je user s db stejný)

if (!mysql_connect($host, $user, $pass))
    die("CHYBA SPOJENI S MYSQL");
if (!mysql_select_db($db))
    die("CHYBA SPOJENI S DATABAZI");

?>

Vypíše mi to "CHYBA SPOJENI S MYSQL"

Heslo je správně.
Nevíte čím by to mohlo být ? Jak to popřípadě napsat aby se mi to podařilo propojit s tou databází ?Pokud je to špatně tak se omlouvám, nejsem profík.

#2 2015-04-07 06:40:45

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně

Re: Nemohu se připojit k mysql

Pozerám do vašich skriptov a uvedené napojenie na databázu ste tam nemali, pridal som vám to a čítanie funguje bez chyby.
Zápis nefungoval, lebo obsahoval jednu čiarku navyše, tj zapísať ste chceli 3 parametre, ale vo hodnotách ste odosielali 4.

Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

#3 2015-04-07 17:44:01

salatez9510
Endora uživatel

Re: Nemohu se připojit k mysql

Děkuji vám mnohokrát. Šlape to parádně jen ještě doladím tu češtinu, ale na to tu téma už někde bylo. Ještě jednou děkuji.

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK