Nejste přihlášeni
Stránky 1
Zdravím, mám problém na své doméně Pařbička.cz, kde mám systém wordpress a bohužel se mi nedaří zprovoznit SMF. Zkoušel jsem to již několikrát (a zkoumal nastavení při instalaci fóra), ale bohužel jsem nepřišel na to co je příčinou.
Wordpress je jako hlavní systém celého webu a je upraven tak, aby pojmul vícero "podwebů" - funkce multisites. Tím pádem je upravený soubor .htaccess, tak aby bylo vše funkční. SMF jsem chtěl nainstalovat do složky /forum/ s tím, že by odkaz směřující na fórum vypadal následovně - forum.parbicka.cz. To se mi bohužel nedaří resp. nevím jak to udělat, aby .htaccess podporoval multisites u WP a zároveň bezchybně i SMF na subdoméně forum.parbicka.cz. Tak jsem vyzkoušel fórum nainstalovat obdobně ale s cílem mít fórum pod odkazem parbicka.cz/forum, což by nemělo vyžadovat žádné úpravy .htaccess a to mi zase ukazuje interní chybu - error500.
Předem děkuji za odpověď - JV.
Doporučuji Vám v administraci v přehledu domény aktivovat zobrazení PHP chyb. Můžete ale použít i jiný systém, např. phpBB.
Kontaktujte nás | FAQ
Email: fk@endora.cz
Zkoušel jste nastavení pro doménu 3. řádu - Varianta 1
Subdoména se vytvoří automaticky a to tak že na ftp ve složce parbicka.cz/web vytvoříte složku s požadovaným jménem subdomény. Např obsah složky parbicka.cz/web/moje/ bude fungovat jako http://moje.parbicka.cz.
EDIT to LKopo:
To jsem nepozorností přehlédl, omluva...
Nicméně .htaccess neodpovídá správnému nastavení a existuje pouze jedna subdoména (adresář) a to je fórum se SMF.
Pro WP multisite:
Subfolder Example
RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] # add a trailing slash to /wp-admin RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?wp-admin$ $1wp-admin/ [R=301,L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule ^ - [L] RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(wp-(content|admin|includes).*) $2 [L] RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(.*\.php)$ $2 [L] RewriteRule . index.php [L]
WordPress MU
If you started using WordPress with WordPress MU (WPMU) and then migrated to a newer version of WordPress multisite, the .htaccess rules are more complex:SubFolder Example
RewriteEngine On RewriteBase / # BEGIN WordPress #uploaded files RewriteRule ^(.*/)?files/$ index.php [L] RewriteCond %{REQUEST_URI} !.*wp-content/plugins.* RewriteRule ^(.*/)?files/(.*) wp-includes/ms-files.php?file=$2 [L] # add a trailing slash to /wp-admin RewriteCond %{REQUEST_URI} ^.*/wp-admin$ RewriteRule ^(.+)$ $1/ [R=301,L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule . - [L] RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(wp-.*) $2 [L] RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(.*\.php)$ $2 [L] RewriteRule . index.php [L] # END WordPress
také se domnívám, že není správně nakonfigurovaný wp-config.php, správně by mělo být:
define( 'SUBDOMAIN_INSTALL', false );
1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM
Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.
Stránky 1