Nejste přihlášeni
Stránky 1
Zdravím,
Vzhledem k tomu, že chci zpřístupnit jeden web pro administraci jinému uživateli a nechci, aby měl přístup k jiným webům, které mám na hostingu, hledal jsem tady na fóru řešení. Pochopil jsem, že jediná rozumná cesta je vytvořit nový účet, na starém udělat zálohu FTP a DB a tyhle pak na novém účtu importovat. Je i nějaké lepší řešení?
Pokud bych to dělal takto, rád bych se zeptal:
* jak vytvořím zálohu FTP pro pouze jednu doménu? (přes nějaký FTP klient, nebo to jde i přes administraci?)
* jak vytvořím zálohu DB? (momentálně se mi nejde přes MySQL Admina dostat to db word030512507167, chybí tam pak ve výpisu databází)
Děkuji za pomoc
Michal
Záleží co vše chcete aby měl přístupné k "administraci webu".
Domnívám se, že pro Vás bude nejjednodušším řešením vytvořit danému uživateli FTP účet a omezit jej na danou doménu zadáním cesty (jmeno_domeny) při vytváření FTP účtu. Tím bude mít i přístup k logu domény.
Nepředpokládám, že by musel mít nutně přístup k nastavení domény (jako jsou DNS u domén 2.řádu, výpisy chyb, kompletní logy, a další nastavení).
Zálohu FTP je možné si nechat vygenerovat pro danou doménu do složky backup a pak stáhnout na PC, nebo jednoduše vše z domény zkopírovat pomocí FTP klienta.
Heslo pro přístup k databázi naleznete v konfiguračním souboru daného CMS použitého na webu. Nevím jaký to je (neuvedl jste doménu), tak nemohu být konkrétní.
Zálohu dané databáze také můžete získat v části Databáze MySQL u dané databáze ve sloupci záloha a nemusíte ani do phMyAdmina. Nicméně stejně budete muset na nové doméně měnit konfigurační údaje pro připojení a "domovskou" adresu webu.
1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM
Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.
Stránky 1