#1 2014-07-11 11:18:40

Boricko
Člen

Hack webu

Dobrý deň,

potrebujem poradiť. Dnes v skorých ranných hodinách bol hacknutý môj klanový web. Na šťastie útočník zmazal len pár noviniek, ale nič viac. Vypadá to tak, že si chcel len trochu povystreliť, ale nebol by som rád, ak by sa to opakovalo.

Ako mám prosím Vás zabrániť ďalšiemu útoku?
Máme zmeniť nejaké heslá?
Ako zálohovať web?

Útočník vytvoril nový nick, na ktorom si nadstavil práva hlavného administrátora a ja teraz neviem ako mám tohto užívateľa zmazať. Poraďte prosím.

Inak ešte sa chcem spýtať, ak poznám IP a pravé meno dotyčného dá sa to nejako právne riešiť?

Web: www.bsk-clan.6f.sk/news.php

Naš web beží na PHP Fusion v7.02.07.

Ďakujem za pomoc.

Upravil Boricko (2014-07-11 11:27:38)

#2 2014-07-11 11:38:10

Lkopo
Podpora
Web

Re: Hack webu

S PHP-Fusion si teoreticky dobrovolne nechate web hacknut. Tento system ma tolko bezbecnostnych dier, niektore schvalne robene vyvojarmi, ze to na rukach ani ukazat neda.

Zrejme chcete obnovit databazu, kedze Vam tam urobil neporiadok, tak to najdete vo webadmine v sekcii Databaze a vedla svojej databazy najdete ikonku o zalohovani. Tam si vyberiete datum.

Ak poznate utocnika, mozete jeho IP zablokovat cez htaccess prikazom:

deny from utocnikova_ip

Dalej odporucam okamzite vykonat updaty ak nejake ma, ale ak chcete mat co najvacsiu istotu, odporucam zmenit cely redakcny system.

Portfólio
E-mail: eduard(at)karpiel.sk

#3 2014-07-11 12:27:10

Boricko
Člen

Re: Hack webu

Veľmi rád by som zablkovol tú IP-čku, ale to s tým príkazom netuším ako mám spraviť.

Vie mi niekto povedať ako zmažem účet hlavného administrátora na webe cez PHP?

Ďakuje za pomoc zatiaľ.

Upravil Boricko (2014-07-11 12:37:15)

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK