#1 2014-02-06 13:26:11

mirekle
Člen
Web

Next Gen Gallery zpomaluje načítání webových stránek

U webu http://www.rancdalu.cz/ zpomaluje plugin ngg načítání kterékoliv stránky webu a to i v administraci. Po deaktivaci pluginu běží načítání rychle, bez potíží. To, že to způsobuje tento, velmi hojně používaný, plugin odpověděla i podpora na tomto fóru uživatelce tohoto webu. Kontrolovali jsme a porovnávali nastavení šablony a pluginu s webem http://www.fotomirekle.cz/, kde je naprosto stejné nastavení, včetně zvoleného hostingového programu. Vše je stejné až na počet souborů v galeriích fotomirekle 1940 a ranč dalu má 2238 souborů jpg. Rozlišení souborů je optimalizováno na 800 - 1024 px max na obou webech. Stránky fotomirekle běží bez potíží a načítají se vcelku rychle. Kde může být chyba, když je použit stejný SW u jednoho poskytovatele se stejnou aktualizací? Dokážete někdo poradit? Má někdo podobné problémy? Předem děkuji za odpovědi. Mirek

Žiji, abych zjistil jaké to je žít. Fotografie mi usnadňuje dívat se na svět objektivněji a prožít každý okamžik naplno.

#2 2014-02-06 15:32:30

kksmirice
Endora rádce
Místo: Vrchovnice
Web

Re: Next Gen Gallery zpomaluje načítání webových stránek

Možností proč se tak děje může být více.
fotomirekle běží na serveru 1, rancdalu na serveru 7. Server 7 navíc umožňuje využívat varianty verze php, u serveru 1 tato možnost není. Oba servery tedy nemusí mít naprosto stejnou konfiguraci.

1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM

Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.

#3 2014-02-06 16:12:31

mirekle
Člen
Web

Jo, díky za odpověď, ale moc mi není jasné kde nastavit jaký PHP proces na tom serveru 7, jak píšete a jak přesně co nastavit, aby se to zlepšilo. Můžete mi to trochu víc přiblížit? Popřípadě pomoci s nastavením? Díky předem... Mirek

Žiji, abych zjistil jaké to je žít. Fotografie mi usnadňuje dívat se na svět objektivněji a prožít každý okamžik naplno.

#4 2014-02-06 18:51:16

kksmirice
Endora rádce
Místo: Vrchovnice
Web

S největší pravděpodobností to není verzí php, ale spíše lehce odlišným nastavením.
Více by Vám k tomuto řekl admin, nebo správce serverů.

Jinak se verze nastavuje u dané domény (je to ve spodní části), je to prozatím zkušební provoz a nastavení vyšší verze php může způsobit i problémy s funkčností webu, resp. použitého CMS, který nemusí být pro danou verzi testován a odladěn.

1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM

Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.

#5 2014-02-06 19:36:21

mirekle
Člen
Web

Nemohu najít jakýkoliv způsob kontaktu na admina, či správce serverů, na které výše
odkazuje "kksmirice", může mi někdo z administrátorů odpovědět, jakým způsobem mohu dále postupovat? Děkuji za pomoc Mirek

#6 2014-02-06 19:47:39

Lkopo
Podpora
Web

Je potrebné napísať na info@endora.cz

Portfólio
E-mail: eduard(at)karpiel.sk

#7 2014-02-06 19:48:00

Trade
Endora rádce
Místo: Česká republika
Web

Pokud chcete odpověď přímo od admina, tak si napište na info@endora.cz. Ihned jak to bude možné, tak Vám odpoví. Případně můžete použít kontaktní formulář - http://www.endora.cz/podpora/kontaktujte-nas.

Kontaktujte nás | FAQ
Email: fk@endora.cz

#8 2014-02-06 20:14:40

mirekle
Člen
Web

děkuji za kontakty a odpovědi Mirek

#9 2014-02-14 22:15:12

mirekle
Člen
Web

řešíme s adminem Endora, problémy způsobuje NGG plugin, při velkém počtu fotek v galeriích, dochází ke zpomalování webu. Doporučeno doplnit o plugin:
"Co jsem zatím zjistil na fórech Wordpressu, tak plugin NextGen Gallery od verze 2.0 zpomaluje načítání stránek i jiným uživatelům po celém internetu. Bohužel nemam k dispozici tak rozsáhlou galerii, abych mohl výsledky vyzkoušet na nějakých osobních stránkách. Ostatní uživatelé tento problém řešili následujícími způsoby.

1) Instalací pluginu NextGEN Gallery Optimizer, který by podle popisu měl optimalizovat pomalé načítání webu.

2) Instalací pluginu WP-Super Cache, W3TC nebo Hyper Cache. Tyto pluginy vytvoří během prvního navštívení z výstupu PHP statický html dokument a při další návštěvě už načítají tento dokument namísto opětovného zpracovávání.
Nevýhodou tohoto řešení je, že pokud změníte obsah, je potřeba vždy tuto cache vymazat, protože chvíli trvá než se projeví změny.

3) Instalací starší verze pluginu NextGen Gallery 1.9.x. Nevýhodou je zde absence možných oprav zranitelností, které obsahuje nová verze.

Doporučuji před jakýmikoli změnami udělat zálohy webu."

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK