Nejste přihlášeni
Stránky 1
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, co mohu udělat, pokud jsem si přes webadmin endory smazal omylem databázi.. Bylo mi řečeno, že databáze jsou ve složce backup, to jsem pochopil, pak mi bylo řečeno, že v phpmyadminu mám nahrát databázi přes "IMPORT", to jsem taky pochopil, ale ouha.. ono mi to nechce povolit nahrátní.. Dám "Proveď" a vyhodí mi to chybu.. Zkoušel jsem nahrávat celý soubor ve formátu gz a pak také i vnitřek souboru ve formátu sql.. Ale v obou dvou případech jsem nebyl úspěšný.. Prosím o radu.. Děkuji :-)
Keď sa cez webadmina preklikneš do phpmyadmin kliknutím na databázu sa ti otvoria všetky databázy, kde si zvolíš požadovanú do ktorej chceš upload urobiť. Potom dáš import a nahráš súbor, malo by to ísť bez problémov. Prípadne skús i zipovaný sql súbor alebo použi iný prehliadač. Mne sa x krát stalo že napríklad cez jeden sa podarilo nahrať a cez iný nie. Ak by to neišlo i naďalej sa na to pozriem bližšie, prípadne potom to okontroluje priamo admin.
Jak v phpmyadminovi kliknu na databázi?? Jediná databáze, kterou zde mám je information_schema.. Opravdu nevím kam kliknout a navíc mi to dole ještě píše, že Některé z rozšířených funkcí phpMyAdmina nelze používat. Když kliknu na Databáze, mám tam Celkem 1 a to s názvem information schema..Vytvořit novou databázi: Nemáte oprávnění ..
OK, tak už jsem si vytvořil databázi, vše se úspěšně povedlo a teď jak určím, že ta databáze, kterou jsem vytvořil a naimportoval do ní tu starší je právě pro stránky II a ne pro stránky I.. Protože na stránkách mi to stále píše: Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to database.. Díky za odpověď
Jenomže já se tam nedostanu, protože mi celá stránka vyjede jako: Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to database + reklama endory.. Takže nevím, jak se tam dostat.. Když i do administrátorského rozhraní se mi napíše to samé..
Aj ták :-) To víš, nejsem Ajťák :-) A ješě by bodlo nějake že name toho soubora :-)
Áha.. Tak to už mám otevřené.. Akorát že nevím, co tam přepsat :-) asi něco s db předpokládám :-)
Tak už jsem to našel.. předpokládám, že to bude
"
var $host = '';
var $user = 'joom280610486532';
var $db = 'joom280610486532';
"
Jenže, když upravím configuration.php, tak mi to nejde nahrát na server.. píše critical error
Upravené mám na nový název databáze (obě položky jsem přeměnil..), ale když uložím, tak neide upload.. Jaký format by měl mít.. jsou nějaké specifikace i u souborů typu php? podobně, jako třeba u html? Díky
Jáj a to udělám kde? Přejmenuju to, co mám v konfiguračním souboru na to nové, nebo to nové (ve webadminovi) na to, co mám v konfiguračním souboru?
Tak už jsem to udělal, přejmenoval jsem to na ten název, který jsem si vytvořil jako novou databázi a furt: "Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL"..
Takže udělal jsem:
- omylem jsem smazal tu databázi
- ve webadminovi jsem si vytvořil novou databázi (s názvem curfafix)
- do nové curfafix jsem v phpmyadminu naimportoval databázi ze dne, ve složce backup (vše se úspěšně provedlo)
- v TCM jsem si otevřel web a u configuration.php jsem změnil atributy na 777, přepsal jsem název bývalé databáze z toho data na název nové (položky var $user = 'curfafix' a var $db = 'curfafix';
- uložil jsem, a práva jsem změnil zpět na 444 a stále se nic neděje..
Nevíte prosím proč?
vytvořeného uživatele do této databáze také mám.. ale i když ho napíšu do pole db user, tak error
Děkuji moc za pomoc :-) Vše v pořádku
Stránky 1