#1 2014-01-24 00:33:43

kajdak
Člen
Web

Dotaz: Zodpovědnost za obsah

Dobrý den,

lidem, pro něž vytvářím weby, pokaždé doporučuji hosting na Endoře, protože si na ni rozhodně nemůžu stěžovat, ba naopak.
Nyní ale řeším, jak to udělat, když přihlašování probíhá přes mojeId. Když ještě nebylo, založil jsem zkrátka účet pro majitele webu, ten mi přeposlal z jeho e-mailu přístup do webové administrace a bylo vystaráno.

U mojeID to není úplně dobrý nápad vzhledem k tomu, že slouží pro přihlašování i na jiných serverech, tudíž jde o celkem citlivé údaje (ačkoliv bych je samozřejmě nezneužil).
Nabízí se vést hosting pro domény zákazníků pod mým vlastním účtem.
Tím se dostávám k mojí otázce: Nezodpovídám pak ale i za obsah webů vedených pod mým účtem? Nebo je za ně zodpovědný majitel domény? Jde mi o to, že pod svým účtem (kajdak) vedu především svoji doménu a nerad bych, abych pak např. kvůli porušení podmínek hostingu některého z mnou vytvořených (nikoliv později spravovaných) webů nedoplatil na cizí nezodpovědnost. Porušením podmínek míním třeba nevhodné texty nebo nelegální obsah, který zákazník vloží přes administraci.
Snad jsem to srozumitelně vyjádřil.

Předem díky za odpovědi.

#2 2014-01-24 01:36:10

kajdak
Člen
Web

Re: Dotaz: Zodpovědnost za obsah

Díky za odpověď.
O odpárování vím – ale to pak přejde hosting pro danou doménu zpět na program Lite, nebo ne? Kdyby ne, tak pak moc nechápu smysl mojeId na Endoře.
Placený program je jasná alternativa, sám ho mám a i přesto se pořád přihlašuji přes mojeId, protože mi to vyhovuje, ale spousta zákazníků nerada za hosting platí.
Na druhou stranu, těch pár korun měsíčně za to, co Endora poskytuje, by je taky nevytrhlo...

#3 2014-01-24 19:12:54

TheEilag
Člen
Místo: ČR, Moravskoslezský kraj.
Web

Re: Dotaz: Zodpovědnost za obsah

kajdak: Dobrý den. Po spárování účtu s mojeID se změní programy(u domén) z LITE na FREE. Pokud máte program PLUS nebo MEGA tak spárování nebylo nutné.

S pozdravem
TheEilag

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK