Nejste přihlášeni
Stránky 1
Zdravím, zkouším teď ve Filezille SSL připojení k FTP na srv2, Filezillu nastavím, dám připojit, připojení i přihlášení proběhne v pohodě, ale následně to celé skončí na tom, že nebylo možné získat výpis složky, protože se nepodařilo vytvořit datové připojení. Konkrétní chybová hláška:
Odpověď: 425 Unable to build data connection: Operation not permitted
Chyba: Nezdařilo se získat výpis složky
Tím to celé skončí.
Je problém v nastavení FTP na serveru 2, nebo prostě jen už není možné použít FTP/SSL?
Díky.
Zkuste si v nastavení vypnout nebo zapnout pasivní režim.
Kontaktujte nás | FAQ
Email: fk@endora.cz
Nepomohlo. Ať už mám pasivní režim režim vypnutý, nebo zapnutý, pořád to končí na stejné chybové hlášce.
nějaký konkrétní uživatel? doména?
Omlouvám se, účet janpecha. Problém se týká všech mých FTP účtů.
jak máte klienta nastaveného?
Rozi:
Nastavení klienta (Filezilla):
Soubor > Správce míst (CTRL+S) > Nové místo
Hostitel: srv20.endora.cz
Protokol: FTP
Šifrování: Vyžadovat explicitní FTP přes TLS
Způsob přihlašování: Zeptat se na heslo
Uživatelské jméno: <nejaky muj FTP uzivatel>
Dám připojit, vyplním heslo, zobrazí se okno, kde potvrdím, že certifikátu od Endory důvěřuji (+ zaškrtnu, aby si toto mé potvrzení pamatoval i pro příště). Proběhne přihlášení, ale místo výpisu složky, je mi v logu zobrazena chyba (viz první příspěvek).
Když nastavím Šifrování na Vyžadovat implicitní FTP přes TLS, tak se připojení a přihlášení k FTP vůbec nezdaří. Když tam dám Použít prosté FTP (tj. nešifrované spojení), tak se v pořádku připojím.
Vím, že to s daným nastavením před cca 2 roky fungovalo. Pak jsem to tak nějak nepotřeboval, takže nevím, kdy přesně to začalo způsobovat problémy.
Jakou verzi Filezilly máte? Zkoušel jste aktuální verzi?
Filezillu mám nějakou stabilní verzi z repa - konkrétně 3.5.3. A systém Ubuntu 12.04.
Ubuntu má v repositářích aktuální verzi 3.6.x (Ubuntu 13.10). Déle by bylo vhodné vyzkoušet jiný klient např.: gFTP
Aktualizace FileZilly:
sudo apt-get update
sudo apt-get install filezilla
Instalace gFTP:
sudo apt-get update
sudo apt-get install gftp
Pro U13.10 možná, pro U12.04 nikoli.
GFTP je k ničemu, standardní z repa mi v tomto případě nepomůže, protože mi tvrdí, že nemá zakompilovanou podporu pro FTP/SSL. BareFTP šlape dobře, ale čert ví, jestli se fakt připojil přes FTP/SSL, nebo se jen tak tváří. Potřebuju, aby to hlavně šlapalo při připojení přes PHP (PHP 5.4.22, skriptík pro nahrání aplikace na FTP), takže jsem zkusil i jednoduchý skriptík, který se jen připojí na FTP, získá si seznam souborů v rootu, přejde to podadresáře a zase zpět. Přes čisté FTP není problém, ale při ftp_ssl_connect() se prostě seznam souborů nepodaří získat (funkce vrátí FALSE), ale ten přechod do podadresáře a zpět (zdá se) šlape i přes SSL. Večer ještě zkusím jestli přes PHP funguje nahrávání souborů, ale tipoval bych, že spíš ne.
Tak jsem k tomu konečně znovu dostal, vyzkoušel to náhrání souborů, ale končí to na stejné chybě: "Unable to build data connection: Operation not permitted" (při pasive mode). Pokud to zkouším s vypnutým passive modem, končí to chybou: "Illegal PORT command".
Podařilo se mi získat dočasný přístup k FTP na WEDOSU a na něm mi to zase končí na chybě:
Odpověď: 522 SSL connection failed; session reuse required: see require_ssl_reuse option in vsftpd.conf man page
Chyba: Nelze získat výpis složky
Pohledal jsem tedy na netu a objevil tento topic http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=62485.0, podle kterého to pravděpodobně vypadá na problém s libgnutls v mém počítači. Takže považuji za vyřešené, budu to muset nějak dořešit lokálně. Díky všem.
Upravil jp007 (2014-01-12 22:50:00)
Problém s Filezillou jsem dočasně vyřešil přidáním neoficiálního experimentálního PPA, ten nabízí poslední verzi Filezilly (3.7.3):
sudo add-apt-repository ppa:yofel/ppa
sudo apt-get update; sudo apt-get install filezilla
Zdrojový článek (anglicky): http://ubuntuhandbook.org/index.php/201 … -04-12-10/
Třeba to někomu pomůže.
Upravil jp007 (2013-12-29 18:17:19)
Stránky 1