#1 2013-10-17 17:32:26

mob66
Člen

Email pro neskutečnou lamu

Dobrý den, opravdu jsem totální laik. Prosím polopaticky:
Mám doménu eshop-design.cz, kterou hostuji ve free endoře. Chci email který bude mít název info@eshop-design.cz. Co mám udělat, jak tuto emailovou adresu vytvořit, kde atd.....
Děkuji.
Robert

#2 2013-10-17 18:23:22

k4m1l
Endora uživatel

Re: Email pro neskutečnou lamu

outlook.com
Zaregistruje se to na live custom domains a je to. Je tam návod krok po kroku...

Linux is like a wigwam. No Windows, no Gates and Apache inside!

#3 2013-10-17 18:29:18

kksmirice
Endora rádce
Místo: Vrchovnice
Web

Požadovaná adresa emailu (cokoliv@eshop-design.cz)  je vytvořena automaticky s doménou. Endora však nemá emailového klienta, nelze tedy z této adresy odesílat emaily.

Možnosti:
1. nastavení přesměrování emailu u dané domény na požadovanou adresu - Administrace -> Přehled domén -> klik na danou doménu -> Nastavit přesměrování emailu.
Toto nastavení funguje tak, že pak kdokoliv napíše email na adresu cokoliv@eshop-design.cz bude doručeno na Vámi nastavenou emailovou adresu v přesměrování. Odpovídat pak budete z Vašeho emailu.

2. zřídit si službu emailu (ZoHo.com, Outlook.com, ...) nastavit si MX záznamy domény na tuto službu podle pokynů nebo videonávodu a službu používat.

1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM

Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.

#4 2013-10-17 18:32:55

Trade
Endora rádce
Místo: Česká republika
Web

Není třeba zakládat duplicitní témata, první téma jsem odstranil. Pokud chcete z mailu info@eshop-design.cz odesílat maily, tak se řiďte podle bodu 2., který Vám psal kolega výše. Návod, jak vše správně nastavit najdete zde http://www.endora.cz/podpora/videonavody.

Kontaktujte nás | FAQ
Email: fk@endora.cz

#5 2013-10-17 23:14:31

mob66
Člen

OK. Velice všem děkuji

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK