Nejste přihlášeni
Stránky 1
Téma uzavřeno
AHoj, mam problém, na svém foru
http://valnik.jecool.net
jsem si nainstaloval phpBB3, pak jsem si tam nainstaloval plugin IP Search, který má dělat to, že vyhledává uživatele podle ip, nebo hledá rovnou IP, a řekne Vám, komu patří.
Jenže je tu problém, najednou to začalo dělat to, že to u VŠECH lidí, takže to ukazuje všem uživatelům jednu a tu samou IP adresu, konkrétně a navíc ještě proxy, jedná se o tuhle IP adresu: 88.86.121.125
Tak nevím, jestli je problem se serverem nebo kde? Ještě napíšu na podporu phpBB, ale zkusím i Vás, protože Vy jste mi poradili už s hodně věcma.
S týmto skúsenosti nemám. Prečo chceš užívateľom ukazovať IP? Ja by som sa na takú stránku ani neregistroval keby si každý môže pozrieť moju IP a útočiť mi priamo na počítač.
Mimochodom spomenutá IP patrí spoločnosti SuperNetwork s.r.o. čiže superhosting.cz
Neukazuju jim je, je to v admisnitraci, kam může jen admin a ti, co mají práva, normální lidé ne, jde mi to, že v admisnistraci mam plugin, kterým můžou zatím jen admini hledat uživatele podle IP. Takže normální uživatelé ne. Nejsem hloupej, abych dával možnost lidem dávat jim IP cizích lidí
co je to za blbost? Lol dik podle ip muzes hledat aj bez pluginov
http://i.imgur.com/OBoY8.png
W3C validator | Performance tools | Stavové kódy HTTP | Fiddle | Codepen | Ideone | XAMPP
A jo, to jsem dřív nevěděl, takže tímto tento plugin pravděpodobně ruším Díky, nic méně to nějak neřeší, proč mam u všech uživatelů jednu a tu samou IP adresu
mas tam jeste jine pluginy? resp určitě máš ale jaky?
W3C validator | Performance tools | Stavové kódy HTTP | Fiddle | Codepen | Ideone | XAMPP
Ultimate points mod nebo jak se to jmenuje, ten IP Search a Top Topics tam kámoš přidával
tak to v tom případě bude tím že admin dělal to protiopatření jak utočili na endoru no a phpbb si zjistí ip adresu která to tam odesílá jenže to jde přes proxy takže tam napíše proxy
btw testoval sem ted novy prispevek a mam taky ten problem i bez jakychkoliv modu
A nemohl by to admin pls nějak jakým koliv způsobem opravit? Nechci tam mít na foru kdyžtak stejný lidi se stejnou IP
Jeden server byl z duvodu DDoS utoku na jeden z webu presunut za HAproxy, o jejim presunu zpet se zatim neuvazuje. Zdrojovou adresu navstevniku je mozne teoreticky ziskat z hlavicky x-forwarded-for.
toto by se mělo upravit i v awstats
Toto je jeste nedoreseny problem, ktery se tyka cca 1/6 webu.
Původně jsem chtěl založit nové téma, ale koukám, že problém s IP adresou 88.86.121.125 nemám jen já.
A ten problém mám od 25.6. 2010. Tehdy mi na stránky někdo přišel, vestavěné počítadlo jej zaznamenalo - a to s tou podělanou (omlouvám se za slovník, ale mohl jsem použít ještě mnohem vulgárnější slovo) IP adresou 88.86.121.125. A od té doby mi u všech návštěv ukazuje tuhle IP adresu.
Hlavní část počítadla je tato funkce:
function PocitaniPristupu($Sekce)
{
$_SESSION[PREZENTACE_Nazev]['Navstevnik'][$_SERVER['REMOTE_ADDR']] = ( isset($_SESSION[PREZENTACE_Nazev]['Navstevnik'][$_SERVER['REMOTE_ADDR']]) ? $_SESSION[PREZENTACE_Nazev]['Navstevnik'][$_SERVER['REMOTE_ADDR']] += 1 : 1);
$Cislo = PosledniCislo("Sprava_Pristupy");
$PredchoziAdresa = (!empty($_SERVER['HTTP_REFERER']) ? $_SERVER['HTTP_REFERER'] : $_SERVER['REQUEST_URI']);
$Prikaz = "INSERT INTO Sprava_Pristupy SET Sekce_Znacka='$Sekce', Sekce_NavstevniPoradi='".$_SESSION[PREZENTACE_Nazev]['Navstevnik'][$_SERVER['REMOTE_ADDR']]."', Navstevnik_IP='".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."', Navstevnik_PredchoziAdresa='$PredchoziAdresa', Datum=CURDATE(), Cas=CURTIME()";
$Pristup = @MySQL_Query($Prikaz);
}
a tohle je SQL dotaz pro vytvoření tabulky počítadla:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS Sprava_Pristupy ( Cislo bigint(20) NOT NULL PRIMARY KEY AUTO_INCREMENT, Sekce_Znacka text NOT NULL, Sekce_NavstevniPoradi smallint(3) NOT NULL, Navstevnik_IP varchar(15) NOT NULL, Navstevnik_PredchoziAdresa varchar(15) NOT NULL, Datum date NOT NULL, Cas time NOT NULL ) CHARACTER SET `latin2` COLLATE `latin2_czech_cs`;
a četl ste vůbec o co se jedná v předchozích příspěvcích?
/facepalm
Ano, četl - ale vůbec z toho nejsem moudrý.
I když je to tedy problém Endory (jak jsem pochopil - doufám, že správně), stejně bych potřeboval nějaký způsob, jak to obejít i pro budoucnost.
K tomu x-forwarded-for se na rootu píše že to není vůbec spolehlivé: PHP okénko: Unikátnost návštěvníka. A další česky psaný zdroj Vrána jen přebírá z rootu.
jen jeden ze serveru je za proxy, tak zkusit štěstí a založit pod novou domenou zkoušku estli nebude na jinem serveru ?
Celý účet je pridelený k jednému serveru. Pokiaľ máš v systéme pod svojim kontom x domén a pridáš ďalšiu, tak sa zaručene dostane na ten samý server, keďže všetky domény máš v tom samom FTP účte. Ja tam mám približne 26 domén a všetko je na rovnakom servery. Možnosť je vyskúšať založiť si nové konto a dúfať že bude na novom servery, čož sa tiež nemusí podariť a môže sa dostať na ten samý server.
proxy zrusena - v pripade dalsiho utoku bude znovu nasazena
Stránky 1
Téma uzavřeno