#1 2010-06-04 06:56:56

kouzelnik
Člen
Registrován: 2010-02-24
Příspěvky: 74

Re: Katalog stránek

Ahoj, mám nový katalog stránek na adrese http://katalog3467.4fan.cz a zde mi řekněte, co je na něm dobrý, hnusný, co byste přidali a co dali pryč. Jinak můžete přidat i svoje jakýkoliv stránky, kromě těch, co obsahují porno a tyhle věci. Takže hodnoť a komentujte a vkládejte odkazy do katalogu smile

Offline

#2 2010-06-04 15:25:35

berkas1
Člen
Místo: Brno
Registrován: 2009-12-05
Příspěvky: 605
Web

Re: Katalog stránek

názvy kategorii se mi nezobrazují korektně - špatné kódování

Offline

#3 2010-06-04 16:01:34

akarave
Člen
Registrován: 2010-05-24
Příspěvky: 18

Re: Katalog stránek

V chromu se mi nejspis spatne zobrazuje design stranky (viz screen). Text jednotlivych sekci se mi taky zobrazuje spatne.

Dale se mi moc nelibi vsechny ty externi bannery jako jsou ranky, toplist pocitadlo, dostupnost atd. Jinak pekny.

EDIT: Ted sem to dal do validatoru a nestiham koukat. smile Kdyz uz nepises validni kod tak proc mas v hlavicce nadefinivany XHTML 1.0 Strict. Mas neskutecnej svinec v kodu smile. Pouzivas HTML na definovani vzhledu, spatne pouzivas tabulku, spatne pouzivas neparove tagy. Chvilema si clovek mysli ze je to udelany ve WYSIWYGu.

Offline

#4 2010-06-04 17:32:10

berkas1
Člen
Místo: Brno
Registrován: 2009-12-05
Příspěvky: 605
Web

Re: Katalog stránek

akarave napsal:

EDIT: Ted sem to dal do validatoru a nestiham koukat. smile Kdyz uz nepises validni kod tak proc mas v hlavicce nadefinivany XHTML 1.0 Strict. Mas neskutecnej svinec v kodu smile. Pouzivas HTML na definovani vzhledu, spatne pouzivas tabulku, spatne pouzivas neparove tagy. Chvilema si clovek mysli ze je to udelany ve WYSIWYGu.

ale vždyť to běží na freeglobes, ne na jeho řešení wink

Offline

#5 2010-06-04 17:38:58

Destroyer
Endora rádce
Registrován: 2009-11-01
Příspěvky: 2,097
Web

Re: Katalog stránek

jak už bylo řečeno
a) chyba v kodování, menu si nepřevedl na UTF-8 správně
b) W3C chyby
c) CSS chyby
d) nepřehledné menu napravo
e) ten shadow efekt Přidat stránku do katalogu se mi moc nelíbí, dělá text nečitelným
f) trochu víc kvalitní češtiny -

* 9 weby
* 149 Kategorie


Odkazy na doporučení
http://seo-servis.cz/source-zdrojovy-kod/3621359
W3C nejde kvůli nevalidním znamkům kontrolovat ale je tam dost chyb, nejdřív oprav znaky at můžeš validovat http://validator.w3.org/check?verbose=1 ... 4fan.cz%2F
http://jigsaw.w3.org/css-validator/vali ... 4fan.cz%2F

Doplňky do mozzily - usnadní práci:
Firebug
Html validator
Web developer
Page speed

Offline

#6 2010-06-04 20:36:52

kouzelnik
Člen
Registrován: 2010-02-24
Příspěvky: 74

Re: Katalog stránek

S tim UTF-8 - ve vzhledu je na FTP všechno v UTF- uložený, envím, proč to dělá. sad Zkusim si s tim pohrát, kouknu na validaci, doplňky do firefoxu a zkusím, co se dá smile Díky

Offline

#7 2010-06-05 09:54:08

kouzelnik
Člen
Registrován: 2010-02-24
Příspěvky: 74

Re: Katalog stránek

Jo a můžu se zeptat, co brání té validaci správné? Nemůžu na to přijít, který soubor. Ve vzhledu mam všechnyn soubory v UTF-8 uložený, ale validator validovat nechce sad

Offline

#8 2010-06-05 11:17:47

Destroyer
Endora rádce
Registrován: 2009-11-01
Příspěvky: 2,097
Web

Re: Katalog stránek

soubory mohou bejt v UTF-8 ale ten obsah nemusí být ... důvod těch znaků, musíš projít každý soubor (ale nevím estli to ten tvuj soft uklada do souboru nebo do DB) - zkus se podívat jak do DB tak souborů

Offline

#9 2010-06-05 11:56:04

berkas1
Člen
Místo: Brno
Registrován: 2009-12-05
Příspěvky: 605
Web

Re: Katalog stránek

musíš mít shodné kódování databáze i souborů

Offline

#10 2010-06-05 13:42:25

kouzelnik
Člen
Registrován: 2010-02-24
Příspěvky: 74

Re: Katalog stránek

No na FTP to ve vzhledu v UTF-8 mam, takže asi ta databáze bude dělat problémy.

Offline

#11 2010-06-05 14:09:21

kouzelnik
Člen
Registrován: 2010-02-24
Příspěvky: 74

Re: Katalog stránek

V databázi to píše taky kodovani utf8_general_ci, tak nevim:(

Offline

#12 2010-06-05 15:36:32

Destroyer
Endora rádce
Registrován: 2009-11-01
Příspěvky: 2,097
Web

Re: Katalog stránek

ale vy jste nepochopil problém, celej web a db může bejt UTF-8 ale ten znak pochází z jiného kodovaní a tak i kdyby bylo všude UTF-8 tak to tento špatný znak zobrazí, za chvíli ukážu, jak ho najít

Offline

#13 2010-06-05 16:07:56

Destroyer
Endora rádce
Registrován: 2009-11-01
Příspěvky: 2,097
Web

Re: Katalog stránek

Jděte do phpmyadmina (do databáze), vyberte databázi kterou využívá web a dejte Hledat... zkopírujte si ze své stránky ten znak (ten otazníček) a dejte ho hledat ... u výberu DB dejte Vybrat vše ... a hledat... kde se zobrazí tlačítko projít tam se ten znak zobrazil a můžete ho po kliknutí na tu tužku můžete ten znak v daném sloupci editovat na správný. Po kliknutí na provést se podívejte, co jste změnil na webu a takhle to musíte provést u všech

Offline

#14 2010-06-05 18:48:26

kouzelnik
Člen
Registrován: 2010-02-24
Příspěvky: 74

Re: Katalog stránek

Dobrý no:

4gp8rc.png

Offline

#15 2010-06-05 21:31:30

Destroyer
Endora rádce
Registrován: 2009-11-01
Příspěvky: 2,097
Web

Re: Katalog stránek

tak chybny znak muze byt jen v jednom z souboru na ftp nebo v db, jinde to být nemůže
takže je ted jedno jisté, je to v ftp

Offline

#16 2010-06-06 08:49:51

kouzelnik
Člen
Registrován: 2010-02-24
Příspěvky: 74

Re: Katalog stránek

A je to asi v themes/mujvzhled/ a tam, že jo?

Offline

#17 2010-06-06 10:54:32

Destroyer
Endora rádce
Registrován: 2009-11-01
Příspěvky: 2,097
Web

Re: Katalog stránek

stahnete radeji vsechno z ftp do pc a pak v total commanderu dejte pravé tlačítko na složku s webem a ...
X0Q4i.png

jestli toto nic nenajde, pak nevim

Offline

#18 2010-06-06 20:37:28

kouzelnik
Člen
Registrován: 2010-02-24
Příspěvky: 74

Re: Katalog stránek

Aha, já předtim nedal tu UTF-8, jak máte zaškrtnuté. Teď mi to toho našlo...

Offline

#19 2010-06-06 21:15:02

Destroyer
Endora rádce
Registrován: 2009-11-01
Příspěvky: 2,097
Web

Re: Katalog stránek

hlavně, že se problém povedlo najít wink

Offline

#20 2010-06-15 12:05:35

VaclavMacurek
Člen
Registrován: 2009-12-09
Příspěvky: 124

Re: Katalog stránek

Bílé pozadí je humus. Je-li většina ostatních prvků v zelené barvě, pak pozadí by rovněž mělo být buď do zelena nebo alespoň do žluta. Nemusí však být až tak syté jako zde.

Pokud jde o kódování, já tedy používám iso-8859-2 (latin2) a k tomu mám použit řídící řádek
MySQL_Query ("SET NAMES 'Latin2'");

Navrhl bych tedy zkusit použít něco podobného.

Offline

#21 2010-07-15 10:50:09

marklar
Člen
Místo: Aberfoyle, UK
Registrován: 2010-06-30
Příspěvky: 19
Web

Re: Katalog stránek

Máš tam špatně nastavenou znakovou sadu! Evidentně ti systém běží na Freeglobes, navíc jsi vymazal povinný odkaz v patičce.
Já pro Freeglobes úspěšně používám znakovou sadu utf-8 a ačkoliv se mi nepodařilo mu ji vnutit přes obligátní nastavení v configu, zkus použít nastavení pomocí hlavičky. Na první řádek v index.php vlož

header("Content-type: text/html; charset=utf-8");

Můžeš se podívat na můj katalog odkazů.

Krom toho se mi nelíbí zvolená subdoména, osobně bych si do takového katalogu web nevložil.


Cesta na Nový Zéland,  Chceš novou práci? Zkus práci na lodi, nebo práci v zahraničí?

Offline

#22 2010-07-15 13:15:24

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,671

Re: Katalog stránek

Ja mám moju doménu len u uja Googla, nepotrebujem ju dávať do žiadneho katalógu.
Napr telsey či ako sa ten katalóg volá, tak na google pod pojmom "katalog odkazu" sa ani nenachádza na prvých 10 stránkach, ďalej sa mi už listovať nechcelo. Proste keď už katalóg, musí byť vyhľadateľný hneď na prvej stránke, medzi prvými 10timi odkazmi čo Google nájde  lol


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#23 2010-07-15 13:22:28

marklar
Člen
Místo: Aberfoyle, UK
Registrován: 2010-06-30
Příspěvky: 19
Web

Re: Katalog stránek

Je pár dní starý, tak proto.


Cesta na Nový Zéland,  Chceš novou práci? Zkus práci na lodi, nebo práci v zahraničí?

Offline

#24 2010-07-15 13:25:14

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,671

Re: Katalog stránek

Aha, takže minimálna návštevnosť, tak to by sa mi tam vôbec neoplatilo dať odkaz wink


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK