Nejste přihlášeni
Stránky 1
Dobrý den,
dostal jsem úžasný nápad, že se se svou nulovou znalostí PHP pustím do drobných úprav svého webu (www.nokiafan.cz). Cílem bylo anglická slova v šabloně, která obvykle označovala navigaci po stránce přeložit do češtiny, aby web vypadal tak nějak... profesionálněji. Domníval jsem se, že prostou změnou jednoho slova v úvozovkách bude dosaženo cíle. Po první změně se na stránce objevily kromě původního vzhledu úryvky kódu. Snažil jsem se to tedy přepsat zpět...
Výsledek je, že se nemohu ani přihlásit do administrace wordpressu. Je nějaký elegantní způsob, jak situaci zachránit? (Nemám k dispozici žádnou aktuální zálohu )
Zkuste se podívat na daný řádek, zda tam neuvidíte nějakou chybu. Další možnost je, že si stáhnete znovu šablonu esplanade a vložíte tam soubor functions.php z ní.
Kontaktujte nás | FAQ
Email: fk@endora.cz
Sice jsem přesně tam, kde jsem byl, než jsem se rozhodl web vylepšovat, ale myslím, že pro tuto chvíli se spokojím i s tím. Zajímavá zkušenost - už vím, jak PHP nefunguje. Opět vám jednou velmi děkuji za pomoc.
Stačí jedna čárka navíc v souboru a celý web Vám přestane fungovat. Můžete se podívat do webadminu v sekci zálohy, pokud je nějaká k dispozici, která by Vám vyhovovala, tak si ji můžete obnovit.
Kontaktujte nás | FAQ
Zálohování mne přivádí k dalšímu rozvernému problému. Pokud se pokusím udělat zálohu webu, oběví se zpráva, že se data nepodařilo zkomprimovat.
Také by mne zajímalo, jestli jedna čárka navíc představuje čárku na nevhodném místě, nebo zda-li si to mám vysvětlit tak, že do PHP kódu není vůbec radno zasahovat. Pořád jsem příliš neporozuměl tomu, proč můj pokus o úpravu nevyšel. Dané upravené slovo se v celém kódu tuším vyskytuje jen jednou, je v úvozovkách a tak si pořád myslím, že by zamýšlená úprava zkrátka měla fungovat.
Když třeba špatně ukončíte nějakou funkci nebo do ní přidáte něco, co tam nemá být, tak potom dochází k takovým chybám.
Když v přehledu domén kliknete na Zálohy, tak se Vám zobrazí seznam dostupných záloh. Potom stačí vybrat potřebný datum a potvrdit, záloha se nahraje do adresáře backup.
Kontaktujte nás | FAQ
Zálohu mám dostupnou akorát ze 6.6.2013. Web v současnosti funguje tak jak má, takže zálohu využít nepotřebuji. Ovšem nejde vytvořit zálkoha současné verze webu.
Bohužel jsem prozměnu narazil na další, aktuální problém (nevím, jestli to mám psát sem, nebo vytvořit další vlákno, napíšu to sem). Na fóru se mi podařilo dohledat, že to lidé opakovaně řeší, ale nedopátral jsem se nějakého konkrétního návodu. Jedná se o využití služby Outlook.com k emailu na vlastní doméně. Je třeba vytvořit MX záznam na DNS. Podle instrukcí, v mém případě těchto:
DNS record type: MX
Host: nokiafan.cz
MX server: fd999d503cec408fa53f32539401d2.pamx1.hotmail.com
TTL: 3600 or 1 hour
Priority: 10 (or High priority)
V rozhraní Webadminu jsou k dispozici kolonky název, TTL, obsah a priorita. Chápu to správně, že do názvu nemám napsat nic, do obsahu překopíruji hodnotu "fd999d503cec408fa53f32539401d2.pamx1.hotmail.com" (za com dopíšu tečku, protože jinak záznam nejde přidat) a poté by to mělo fungovat? Údajně by se měl záznam projevit tak za 2 hodiny. Učinil jsem tak včera večer a služba Outlook.com se pořád netváří, že jsem majitelem domény.
Doufám, že to je na dlouhou dobu poslední problém, se kterým Vás budu muset obtěžovat. Děkuji za pomoc.
Na konci záznamu má být tečka. Změna MX může trvat až 48 hodin. Stačí si přečíst manuál DNS a potom podle informací, které dostanete od Microsoftu je přidat do webadminu.
Ve videonávodech http://endora.cz/podpora/videonavody můžete nalézt návody pro služby domains.live.com, zoho.com
Kontaktujte nás | FAQ
Stránky 1