Nejste přihlášeni
Stránky 1
Dobrý den, na Endoře hostuji svůj projekt <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.poutnik.cz">www.poutnik.cz</a><!-- w --> (domena registrovana Ignum). Chtěl jsem si přesměrovat maily na gmail, nikdy jsem to předtím nedělal, tak jsem asi nerozvážně pouze klikl na tlačítko bez vyplnění čehokoliv. Zkoušel jsem zkusmo odeslat mail na adresu <!-- e --><a href="mailto:info@poutnik.cz">info@poutnik.cz</a><!-- e --> Dnes se mail vratil zpet s tim, že "Diagnostic-Code: X-Postfix; connect to ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM.poutnik.cz[88.86.121.24]:25: Connection timed out" Vím, že to asi mohu nastavit v MX záznamech. Vím, kde je na Endoře najdu a je tam opravdu "obsah ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM". Bohužel ale nevím, jak mám co nastavit. Po kliknutí na edit se mi objeví volné pole před ".poutnik.cz" Bohužel vůbec netuším co tam mám napsat a předpokládám, že by taky někde měl být e-mail na gmailu. Může mi někdo pomoci s touto trivialitou? Předem díky a přeji pěkný víkend.
V MX záznamech v administraci si musíte editovat obsah. V názvu je vždy název domény a pro přesměrování na Google byste měl mít MX záznamy takto:
1. ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM
2. ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM
3. ASPMX.L.GOOGLE.COM
4. ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM
5. ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM
V administraci u dané domény si můžete kliknout na "Ostatní" a zde si přesměrovat MX záznamy na Google + si vytvořte službu Google Apps pro danou doménu.
Změna MX záznamů se může projevit do 48 hodin.
Kontaktujte nás | FAQ
Email: fk@endora.cz
Služba Google apps k dané doméně - to bude možná ono. Pokud si vzpomínám, tak nic takového jsem nedělal, ale pro doménu používám google analytics. Nespadá to pos google apps?
Google Analytics slouží ke zjišťování statistik. Doporučuji vytvořit účet Google Apps pro danou doménu, kde máte prvních 30 dní zdarma, potom Vám vyprší Free verze a budete si muset služby zaplatit na další měsíce.
Kontaktujte nás | FAQ
Email: fk@endora.cz
Stránky 1