Nejste přihlášeni
Stránky 1
Téma uzavřeno
Zdravím,
mám vlastní doménu registrovanou přes Go Daddy a rád bych si zřídil Váš hosting. Mám na své doméně ovšem i další věci a chci si ponechat nameservery a doménovou administraci u Go Daddy. Čímž, jestli to dobře chápu, nelze použít směrování doménového jména na Váš hosting pomocí NSSET ani pomocí změny name serverů a zbývá tedy pouze metoda přes A záznam, což může přestat fungovat při přeadresaci Vašich serverů.
Můj dotaz zní, bude fungovat nebo je možné zařídit aby fungovalo to, že místo A na vaše IP si nastavím CNAME na hostname vašeho serveru? Prostě něco na způsob jako to dělá u svých služeb Google apps?
nenapsal jste o jakou jde domenu
Teď zrovna mi jde o andrs.net, ale šlo mi hlavně o obecný postup.
Takže v rámci experimentu jsem si vytvořil aplikaci ww a ww.andrs.net nastavil jako CNAME pro srv2.endora.cz. Zdá se, že to funguje a nenapadá mě žádný zádrhel, žádná nevýhoda oproti použití A záznamu. Ovšem rád bych aby mi admin potvrdil, že to je opravdu v pořádku a jaký hostname je optimální jako cíl toho CNAME záznamu.
Tol je spravne. Ptal jsem se protoze samozrejme zalezi na jakem jste serveru.
Díky za potvrzení. Tohle mi přijde jako čistší řešení než A záznam, možná by stálo za úvahu přidat to do FAQ. Přišel jsem ale nevýhodu - nejde udělat CNAME pro variantu bez www, tj. jen pro mojedomena.cz.
To je ten duvod proc tam neni CNAME. Kazdopadne je to nepodporovana varianta.
Adresy ve tvaru mojedomena.cz a http://www.mojedomena.cz nechci používat, takže nemožnost @ CNAME záznamu mi nevadí.
Takže z praktického hlediska, je pravděpodobnější, že server s webem změní IP adresu (a tedy přestane fungovat A záznam) nebo že hostname srv2.endora.cz přestane ukazovat na server s webem (a tedy přestane fungovat CNAME záznam)?
Jakým způsobem budou případné změny tohoto typu oznamovány - co mám sledovat?
Pravdepodobnejsi je ze se zmeni IP. Jelikoz se jedna o nedoporucovanou a nepodporovanou variantu, kterou pouziva jen cca 2% uzivatelu tak bude pripadna zmena oznamena jen zde na foru.
2% ze všech webu nebo 2% z těch, co mají vlastní doménu 2. úrovně? Překvapuje mě jak je to málo respektive jak hodně lidem je je jedno kde jim běží nameservery.
Ok, nastavuji si sledování sekce Pravidla a oznámení.
Díky za spolupráci.
2% z tech co maji domenu 2. radu
Stránky 1
Téma uzavřeno