Nejste přihlášeni
Stránky 1
Všiml jsem si toho topicu pozdě, jedná se o ikonku stránky. Pokud s tím mívá někdo problém, že obrázek je v JPEG, PNG nebo GIF, není potřeba ukládat do ICO formátu. Výhodou je začít používat MIME typy.
Takže JPEG ikonka by se definovala
<link rel="icon" href="favicon.jpg" type="image/jpeg" />
a dá používat i pro shortcut
<link rel="shortcut icon" href="favicon.jpeg" type="image/jpeg" />
Ostatně snad ani není potřeba definovat typ souboru, dnešní prohlížeče to schroustají (ozkoušeno) a uvedený zápis funguje.
Neni jednoduzsi hodit do korenoveho adresare soubor favicon.ico ?
to ano ale pak bys musel svůj png,gif atd.. obrázek převést do formátu .ico a tak to nemusíš
Zrovna s tím nahráním favicon do kořenového adresáře mám osobně problém. Do rootu mi nejde nic nahrát ani přesunout (alespoň přes webftp), hádám, že je tam přístup zablokovaný.
Vskutku mi to tam už funguje, děkuji za jednoduché vysvětlení. Mé znalosti webového programování jsou bohužel dost nízké.
Dobrý den. Jsem začátečník a nerozumím mnohým věcem, lépe řečeno, zaučuje se. Chtěl bych se zeptat, jak dám na svoje stránky ikonku? Nikdy se mně to nepodařilo, někde jsem udělal vždy chybu. Vytvořil jsem si favicon.ico, ale na web už mně to nejde dát. Děkuji za brzkou radu. :-)
jak již bylo řečeno, pokud je to opravu soubor s příponou .ico
favicon.ico
pak jej stačí pouze nahrát do hlavní složky
W3C validator | Performance tools | Stavové kódy HTTP | Fiddle | Codepen | Ideone | XAMPP
Už mně to jede.
Stránky 1