Nejste přihlášeni
Dobrý den,
můžete mi poradit, nejde mi Joomla nainstalovat, po tom co ji přes FTP nahraji mi to na stránkách webu jen píše text:
Warning: session_start(): open(/var/lib/php/session/sess_cfuqkk0741v4959quoa4f4j2s6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/users/heliport/akcnibazar.8u.cz/web/libraries/joomla/session/session.php on line 532 Fatal error: Class 'JController' not found in /home/users/heliport/akcnibazar.8u.cz/web/libraries/cms/controller/legacy.php on line 22 Warning: Unknown: open(/var/lib/php/session/sess_cfuqkk0741v4959quoa4f4j2s6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/session) in Unknown on line 0
Nevíte, kde jsem udělal chybu? Jedná se o verzi 2.5.7.
Předem moc děkuji za pomoc!
Do súboru .htaccess dopíšte tento riadok:
php_value session.save_path /home/users/UZIVATEL/DOMENA/web/sessions
- nezabudnite vytvoriť adresár sessions v zložke web vašej domény na FTP
Následne je možné že Joomlu v tejto verzií manuálne nedokážete nainštalovať, pri inštalácií používa AJAX kde jej bráni vkladaná reklama v odpovediach a tým sa sekne inštalácia v prvom kroku.
Dobrý den,
mám stejný problém při instalaci Joomly. Zkoušel jsem změnu v souboru .htacces, ale bez úspěchu. existuje jiná možnost jak Joomlu manuálně nainstalovat?
Děkuji za odpověď
Joomla 2.5.7 teda celkovo verzia 2.*.* s vkladanou reklamou a preto ju nieje možné manuálne na FREE programe nainštalovať. Jediné riešenie je inštalácia cez rýchle aplikácie a následne prepísať súbory na FTP full package Joomla 2.5.7 alebo si zakúpiť program PLUS/MEGA.
Pokud si tedy objednám hosting PLUS na 6 měsíců, tento problém určitě zmizí? Na local servru běží výborně, takže to je ta reklama...
... Jediné riešenie je inštalácia cez rýchle aplikácie ...
Nebo přenést z localhostu a opravit linky v administraci nebo přímo v databázi.
1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM
Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.
Je potřeba po přesunu z localu upravit soubor configuration.php!!!
Je potřeba po přesunu z localu upravit soubor configuration.php!!!
Záleží na nastavení. Já soubory neupravuji, protože mám nastaveny shodné údaje.
Pokud však shodné nejsou je nutné je upravit.
Zejména db_user, db_passwd. Databáze se zpravidla zakládají se stejným jménem, db_host= localhost také funguje.
1. Murphyho zákon:
Dobrý den,
koupil jsem si u Vás tedy hosting a teď se mi na stránce zobrazí:
Fatal error: Class 'JController' not found in /home/users/heliport/akcnibazar.8u.cz/web/libraries/cms/controller/legacy.php on line 22
mám celou joomlu přenést na server znovu, nebo stačí jen přehrát některý (jaký) soubor?
Díky
Zkontrolujte, zda jsou na webu všechny potřebné soubory...
Jaká verze Joomla! Odkud jste stáhl instalační balíček?
1. Murphyho zákon:
Jedná se o verzi 2.5.7 a na localhost běží naprosto v pořádku
Pak ji pouze přeneste z localhostu na web a upravte konfigurační soubor. Je to nejjednodušší a nejrychlejší řešení.
Soubory pomocí FTP, databázi phpMyAdmin. V administračním rozhraní nejprve musíte vytvořit potřebnou databázi (pokud neexistuje).
1. Murphyho zákon: