Nejste přihlášeni
Stránky 1
Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda by zde byla možnost přejmenování domény bez nové registrace.
Tzn. změnit pouze název domény a veškerý obsah zanechat.
Případně zrušit stávající a založit novou na kterou nahrát zálohu? Zdarma?
Děkuji za Vaše nápady a připomínky.
PS: Aktuálně mám tarif plus s doménou na 2 roky...
Vzhledem k tomu, že neuvádíte o jakou doménu se jedná, tedy obecně:
Doménu 2.řádu nelze přejmenovat, pouze zaregistrovat a zaplatit novou s požadovaným názvem.
Doménu 3.řádu zde na hostingu stačí zaregistrovat a přenést data na novou doménu.
Pokud je k doméně (ať už 2. nebo 3.řádu) zakoupen program Plus či Mega, pak při zrušení domény současně zanikne i tento program k ní přiřazený (viz Podmínky použití bod 17).
Převod programu je řešen také v Podmínkách a to v bodu 16.
1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM
Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.
Jedná se o doménu 2. řádu.
Takže upřímně řečeno mám smůlu?
Prvně mi vypadnou zálohy, ok dostal jsem bonus 1 rok zdarma program a doménu a když chci řešit přejmenování, zanikne celý web a program? To snad ne
Přišel jsem o poměrně velkou peněžitou částku, díky tomu, že na endoře shořel raid či co (ok, vyřešil jsem to vlastní zálohou, sice starší, ale nedá se nic dělat, stane se)... rád bych tohle řešil s někým, kdo je přímo od hostingu, existuje nějaká možnost někam zavolat, nebo se tu mám na to vysrat a hledat lepší hosting, už mě to opravdu vytáčí (pardon, ale je to tak)...
Jedná se o doménu 2. řádu.
Takže upřímně řečeno mám smůlu? ...
Záleží, čemu říkáte smůla.
Název domény jste volil Vy, hosting ani registrátor za to nemůže.
... Prvně mi vypadnou zálohy, ok dostal jsem bonus 1 rok zdarma program a doménu a když chci řešit přejmenování, zanikne celý web a program? To snad ne ...
Netuším proč by měl celý web zaniknout? Už vůbec ne celý program Plus? Četl jste podmínky použití? Je to tam řešeno. Odkazoval jsem Vám to v předchozím příspěvku - Podmínky použití čl. 16!!!
Jediná varianta je zaregistrovat doménu s názvem, který chcete, zaplatit za registraci, oželet 2 měsíce Plus programu a nechat si převést Plus program na novou doménu. Pak případně tu starou, ale platnou, doménu smazat a nechat vypršet expiraci. Osobně bych si ji ale na svém účtu ponechal i s obsahem....
Domnívám se, že členové podpory Vám bohužel nic jiného neodpoví.
... Přišel jsem o poměrně velkou peněžitou částku, díky tomu, že na endoře shořel raid či co ...
Tomu moc nerozumím. Pokud někdo investuje do webu a neudělá si vlastní zálohy dat a spoléhá na někoho nebo něco jiného, je přinejmenším ... no jak to slušně říci ... nezodpovědný?
Pokud se domníváte, že jiný hosting Vám vyřeší tzv. přejmenování zaregistrované a platné domény, mýlíte se.
1. Murphyho zákon:
Myslím že odpovedané bolo dostatočne a správne. Ak máte doménu 2 rádu tak jej názov je pevne stanovený po dobu ktorú ste si ju zaplatili, zmena názvu je možná ako už bolo spomenuté zakúpením novej domény.
Príspevok pred mojim to bolo až moc podrobne vysvetlené, ak tomu nechápete tak vám radím sa obrátiť na niekoho kto sa v tom vyzná a prípadne mu za pomoc zaplatiť aby daný presun obsahu webu i PLUS programu a kúpu novej domény vykonal za vás keď si s tým sám neviete dať rady ani po dôkladnom vysvetlení.
V tom případě nakoupím novou doménu a zkusím to přesměrováním DNS adresy.
Děkuji, grrrl...
Pokud doménu zakoupíte přes hosting Endora, pak nemusíte nic přesměrovávat.
V opačném případě postupujte podle http://www.endora.cz/podpora/faq#jak-na ... -na-endoru
1. Murphyho zákon:
Stránky 1