Nejste přihlášeni
ahoj, prosím vás, na stránce http://aretis.vokko.eu je nahoře to menu a za boha se mi nepodařilo vycentrovat položky na střed, mohl by mi někdo pomoct ?? zkoušel jsem už snad všude dosadit do CSS atribut align: 0 auto ale nejde to když jsem dal align:0 50% tak se mi to menu srolovalo pod sebe.. pak sem akorát přišel na to že ho mohu dát na střed tím že stáhnu pozadí menu ale to už nevypadalo bohužel pěkně mohl by mě tedy někdo něják správně nasměrovat ?? nebo mi dát aspoň názor jestli by to bylo lepší centrovat na střed nebo to nechat tak jak to je ??
EDIT: jo omlouvám se teď sem si všiml že jsem tu napsal špatně ten atribut ne align ale margin sem chtěl napsat
řekl bych, že problémem je to, že menu není obaleno do nějakého kontejneru, ale přímo <ul class="menu">.
Zkusil bych vložit <div class="menu"><ul><li.... ... /li></ul></div>. Možná také kouknout do css (.menu, menu li{...})
Jinak ale nevycentrování ničemu nevadí.
S tím menu jsem se na svých stránkách také vytrápil...
1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM
Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.
ja se na to vykašlal, mně se libilo hezky zleva jak u googlu
jinak teoreticky by to šlo taky udělat treba paddingem v %
.menu ul {
padding: 0 15%;
}
(je to jen příklad)
W3C validator | Performance tools | Stavové kódy HTTP | Fiddle | Codepen | Ideone | XAMPP
margin:auto;
vám nefunguje?
Nejnovější článek: www.zeminem.cz ...
Černé díry jsou místa, kde Bůh dělil nulou...
Endora plugin!
řekl bych, že problémem je to, že menu není obaleno do nějakého kontejneru, ale přímo <ul class="menu">.
Zkusil bych vložit <div class="menu"><ul><li.... ... /li></ul></div>. Možná také kouknout do css (.menu, menu li{...})
Jinak ale nevycentrování ničemu nevadí.S tím menu jsem se na svých stránkách také vytrápil...
díky zkusím se na to pak mrknout já vím že to nevadí ale myslím že uprostřed to bude vypadat líp než nalevo
ja se na to vykašlal, mně se libilo hezky zleva jak u googlu
jinak teoreticky by to šlo taky udělat treba paddingem v %.menu ul { padding: 0 15%; }
(je to jen příklad)
tak bohužel sice se to vycentruje ale položky nezůstanou u sebe ale dají se pod sebe.. budu to muset dát do divu jako říkal kolega výše
margin:auto;
vám nefunguje?
margin mi udělá to samé co padding hodí položky pod sebe a vycentruje místo aby zůstaly u sebe a vycentrovalo se to společně
W3C validator | Performance tools | Stavové kódy HTTP | Fiddle | Codepen | Ideone | XAMPP
No a co to udělá při responzivních přeměnách? A změnách velikosti menu... :-) (předpokládám, že je to ten responzivní web z kritiky)
Endora plugin!
Destroyer
jsi moje záchrana jak jsem už unavenej tak sem ty hodnoty zadával jinam do marginu místo paddingu heleď moc ti děkuji já už sem to chtěl vzdát díky moc
při zkoušce to začne rolovat pod sebe ale to myslím nevadí jelikož jsem momentálně na rozlišení 1024x768 tak je to v jedný řádce ještě zkusím co to udělá při 800x600 a 640x480
Tyhle menu mi moc responzivně nešly udělat. Navíc to mám fixed, takže další problém...
Až to vyřešíš, rád se přiučím...
1. Murphyho zákon:
Tyhle menu mi moc responzivně nešly udělat. Navíc to mám fixed, takže další problém...
Až to vyřešíš, rád se přiučím...
Responzivita není pouze o dynamické změně velikostí elementu, ale podle mě hlavně o přeskládání obsahu podle velikosti zobrazovacího média. To je totiž to co zde nebylo. Procenta jsou zde od samého začátku... http://mediaqueri.es/
Jen bych rád upozornil, že ctrl a kolečko nemusí vždy vyvolávat responzivní efekt. Zejména chrome to nedělá...
Endora plugin!
mozna by bylo dobre nastavit atributy min-width
ano vím proto si zvětšuji a zmenšuji okno chrome
jinak koukám že jsi taky zezplzně
ano vím proto si zvětšuji a zmenšuji okno chrome
To je právě to co nefunguje. Alespoň ne u mě v nejnovějším. Spíše to zoomuje jako lupa, což není požadované chování.
EDIT: Omlouvám se, blbě jsem to pochopil, děláte to dobře...
jinak koukám že jsi taky zezplzně
Studuji zde...
Endora plugin!
Responzivita není pouze o dynamické změně velikostí elementu, ale podle mě hlavně o přeskládání obsahu podle velikosti zobrazovacího média. To je totiž to co zde nebylo. Procenta jsou zde od samého začátku... http://mediaqueri.es/ ...
To je to co mi právě nejde na fixed menu... Je za rohem.
@Martin:
P.S. Jak jsi vyřešil "přetékání" obrázků do písma???
1. Murphyho zákon:
mozna by bylo dobre nastavit atributy min-width
min-width dělá neplechu ja to nastavím tak aby to při menším rozlíšení než je 950px na šířku přeplo na vysouvací menu.. pokud najdu kde jsem v tomhle docela začátečník
Snažím se nepoužívat fluidní design, takže se to řeší stejně jako u normálního webu, ale třeba pro čtyři velikosti...
Endora plugin!
kozzycz napsal:ano vím proto si zvětšuji a zmenšuji okno chrome
To je právě to co nefunguje. Alespoň ne u mě v nejnovějším. Spíše to zoomuje jako lupa, což není požadované chování.
EDIT: Omlouvám se, blbě jsem to pochopil, děláte to dobře...kozzycz napsal:jinak koukám že jsi taky zezplzně
Studuji zde...
pokud ti nevadí že ti tykam tak mi taky tykej jelikož studuješ tak budem cca stejně starý jinak hezkej web máš
Ď. Ok, automaticky netykám, protože se vždy najde nějaký frajer, který mele blbosti o tom, že jsme spolu krá** nepásly...
Endora plugin!
Ď. Ok, automaticky netykám, protože se vždy najde nějaký frajer, který mele blbosti o tom, že jsme spolu krá** nepásly...
jo takový lidi miluju mě tohle vůbec nevadí.. jinak u toho webu mám furt to dilema jestli ho nechat nalevo nebo uprostřed ale hlavu si s tím lámat nebudu ať si to řekne ten pro koho ten web dělám
tak centrování musím vypnout protože to dělá v ie9 se mi to už roluje pod sebe a to je hnusný
Na stranke najhobby.cekuj.net mam problem s headerom. Vzdy ked obrazok orezem, alebo tam dam presne banner v rozliseni 1000*85 urobi mi to co mate moznost vidiet. Vopred dakujem za radu.