Nejste přihlášeni
Dobrý den,
Na svých dvou webech (http://www.sdkcerny.cz, http://www.swarda.cz) mám formulář na odesílání e-mailu pomocí fce mail() a po přesměrování pošty na Google Apps. přestala tato funkce jít. Předtím vše OK. Skript pracuje dobře, hlásí že bylo vše v pořádku odesláno. Kde je chyba? Hádám že asi na Googlu, ale nevím si s tím rady.
Děkuji za rady.
Zde je náhled kódu:
<?php
$firma = $_POST['firma'];
$jmeno = $_POST['jmeno'];
$prijmeni = $_POST['prijmeni'];
$ulice = $_POST['ulice'];
$obec = $_POST['obec'];
$psc = $_POST['psc'];
$telefon = $_POST['telefon'];
$email = $_POST['email'];
$zprava = $_POST['zprava'];
$data = "<table>
<tr><td>Firma:</td><td>$firma</td></tr>
<tr><td>Jméno:</td><td>$jmeno</td></tr>
<tr><td><b>Příjmení:</b></td><td>$prijmeni</td></tr>
<tr><td>Ulice:</td><td>$ulice</td></tr>
<tr><td>Obec:</td><td>$obec</td></tr>
<tr><td>PSČ:</td><td>$psc</td></tr>
<tr><td><b>Telefon:</b></td><td>$telefon</td></tr>
<tr><td>E-mail:</td><td>$email</td></tr>
</table><hr><b><i>Zpráva:</i></b><br>$zprava";
$odeslat = "<html>
<head>
<title>NOVÁ ZPRÁVA odeslaná pomocí formuláře na webu www.SDKCERNY.cz</title>
</head>
<body>
$data
</body>
</html>";
$headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n";
$headers .= 'From:' . $prijmeni;
if ($prijmeni!="" and $telefon!="" and $telefon!="+420" and $telefon!="+420 ")
{
Mail("sdkcerny@gmail.com", "NOVÁ ZPRÁVA odeslaná pomocí formuláře na webu www.SDKCERNY.cz", $odeslat, $headers);
echo "<center><font color='#27A600'><i>Zpráva byla úspěšně odeslána.</i></font><br><br><a href='index.php?page=napiste_nam'>Pokračovat...</a></center>";
}
else
{
echo "<center><font color='#ca0000'><b>Nevyplnil/a jste povinné údaje!</b></font><br><br><input type='button' onclick='history.back()' value='Zpět'></center>";
}
?>
PS: Už jsem zde hledal řešení, ale nikde nebyl uveden problém s tím přesměrováním na G-Apps, před nastavením přeposílání mi fce mail() vpořádku šla.
Email se "jakoby" odešle, aspoň se tak chová můj skript na webu.. ale nic mi nepřijde, pokud přímo do fce vepíšu cílovou adresu <!-- e --><a href="mailto:info@swarda.cz">info@swarda.cz</a><!-- e -->, nebo <!-- e --><a href="mailto:info@sdkcerny.cz">info@sdkcerny.cz</a><!-- e -->, na ktreou jsem si zřídil Google Apps. Zatím jsem to fixoval tak, že jsem dal cílovou adresu moji soukromou (<!-- e --><a href="mailto:swarda007@gmail.com">swarda007@gmail.com</a><!-- e -->), kde jsem příchozí poštu filtroval (archivace, no-spam, přeposílání na <!-- e --><a href="mailto:info@swarda.cz">info@swarda.cz</a><!-- e --> a <!-- e --><a href="mailto:info@sdkcerny.cz">info@sdkcerny.cz</a><!-- e -->), tímto zbytečně komplikovaným způsobem to jde. Jen mi nejde do hlavy proč nejde odeslat mail na cílovou adresuu G-Apps na kterou jsem si u vás zřídil přesměrování. Vpodstatě fce mail() funguje správně, jen ne na na tu jednu konkrétní adresu.
edit: MX záznamy se nastavily automaticky, vše ostatní funguje správně.
Zjednosušeně:
Pokud do skriptu napíšu:
mail(info@sdkcerny.cz)
Nic mi na tu adresu nepřijde.
Pokud do skriptu napíšu:
mail(swarda007@gmail.com)
Přijde mi pošta na tento email, kde ho pak filtruju a přeposílám na <!-- e --><a href="mailto:info@sdkcerny.cz">info@sdkcerny.cz</a><!-- e -->.
MX záznamy nastaveny? Ověření majitele pomocí google apps proběhlo?
Zdrojový kód | Změř si rychlost webu
Ano vše proběhlo v pořádku, email samostatně sám o sobě funguje. Jen na něj nejde odeslat poštu z webu fcí mail(). Ochranu proti spamu jsem nastavil.
Aha, myslel jsem si že problém bude u Google, ale opravdu nevím jak a kde to nastavit.. Asi mi hold bude muset stačit to odesílání na jeden email, z kterýho to přeposílám... :?
Už jsem to asi našel, v nastavení mailu je položka Osvobození dat -> Autorizace aplikací a webů, kde se dá nastavit heslo pro přístup z webu "třetích stran". Takže stačí už jen upravit skript na odesílání mailu a vyplnit heslo, a mělo by to jít. Tak teda děkuji za rady
Doménu jsem ověřil, nikam se nic nepřeposílá...
Doméne se ověřuje těmi to způsoby
Vložení TXT klíče do DNS
Nahrání souboru na FTP
Vložení meta tagu s klíčem do hlavičky
1 z těchto možností jste udělal?
Zdrojový kód | Změř si rychlost webu
Ako pozerám ten zdrojový kód, tak v hlavičke položka From by mala byť mail adresa, podľa toho čo tam máte usudzujem že tam napíše len priezvisko (příjmení) a preto je možné že mail je zahadzovaný ako SPAM keďže nemá právoplatných odosielateľov. Prípadný návod danej funkcie je tu http://cz.php.net/manual/en/function.mail.php
ověřil jsem to meta tagem v halvičce..
JF: aha, tak to je možná tahle chyba.. zkusím to opravit..