Nejste přihlášeni
Stránky 1
Téma uzavřeno
Upomínkový e-mail o neaktivitě na doméně posílá v plaintextu heslo do administrace, což mně osobně připadá jako "špatnej nápad" ) když zapomenu heslo, měl bych si v Administraci přes funkci Zapomenuté heslo nechat vygenerovat nové; takhle si moje heslo může kdokoliv po cestě přečíst a mám smůlu. Taky bych řekl, že máte hesla v databázi uložená plaintextově, což je další relativně zváženíhodné riziko. Ovšem tam už rozumím tomu, že je možné, že to některá technologie tak vyžaduje (nejsem v tom moc odborník, tak nevím, ale mám dojem, že na tohle heslo je vázané FTP k primární doméně a nevím, jestli si FTP server umí autentifikaci vyřešit i s hashem).
Jen drobnosti )
Jinak moc děkuju za super hosting! Dobrá práce!
(doména je http://danik.bluefile.cz , ale myslím, že zrovna u tohohle problému je to jedno ) )
Dekuji za pripominku. Vim ze toto muze byt problem. Do mailu se ale dnes posilaji mnohem dulezitejsi veci nez heslo na freehosting. Taktez po zalozeni sluzeb se heslo posila a to neni bezpecnostni riziko?
To ze si ho muze precist kdokoliv po ceste je sice pravda, ale trosku vyhrocena. V oboru webhostingu pracuji 6 let a zatim jsem se s takovym unikem nesetkal. Tim netvrdim ze neni mozny.
Jeste dva dodatky:
1) jedna se o freehosting a tak si myslim muze dovolit zabezpeceni na urovni prumerneho hostingu, znam i horsi ( a samozrejme i lepsi)
2) mnohem vetsi problem je unikani hesel uzivatelu napr pres Total Commander. Tydne mi prijde nekolik emailu ze ma nekdo hacknutej web a vzdy to skonci chybou u koncoveho uzivatele na PC.
Jasne, rozumim tomu. Osobne mam treba rad, kdyz mi takovahle sluzba (jakekoliv forum napriklad) posle heslo do mailu pri registraci a pak uz nikdy - takhle ho kdyztak muzu najit nekde v archivovane poste (a nemusim pouzivat pokazde sluzbu "zapomenute heslo"), nebo muzu ten registracni e-mail smazat uplne a uz to nemit ulozene nikde - coz delam se vsemi dulezitejsimi ucty. Kazdopadne sam jsem byl obet TCMD (jinde) takze vim ze tak obecne ukladat si nekde hesla je zlo.. )
Stránky 1
Téma uzavřeno