Nejste přihlášeni
Stránky 1
Zdravím všechny, při své práci jsem narazil na kusy kódu které mě opravdu zaráží ale jeden mě tak vytočil že jsem se rozhodl poučit svět o tom jak se to nedělá. Vždy když na něco narazím tak to sem vložím pro vaše pobavení/poučení a pokud pochopíte že kusy kódu tady jsou totální nesmysl tak jste na dobré cestě.
Pokud sami najdete nesmyslný kód někoho cizího budu rád když sem přispějete
pro začátek kus html/php:
<h1><? echo"Objednávky"; ?></h1>
Robotická online hra zdarma: Bamgame.net
Sice už to zde asi pošlo, ale narazil jsem na lejnokód. Doporučuji...
Nejnovější článek: www.zeminem.cz ...
Černé díry jsou místa, kde Bůh dělil nulou...
Endora plugin!
Pro pobavení pěkný, jinak ještě k předchozímu topicu, přiznám se, PHP dělám cca 5let a i tak jsem včera při programování udělal if($x = $y) člověk prostě občas zapomene a pak nadává, kde je zase chyba.
viď moja prvá správa
Portfólio
E-mail: eduard(at)karpiel.sk
Ďalej bežná PHP chyba
if($a = $b) ...
Toto vie niekedy aj na pár desiatok minút znepríjemneniť deň, ale v závislosti od kontextu to chyba nevyhnutne byť nemusí. Ja osobne priraďovanie hodnoty v podmienke používam pomerne často 8-)
Tak také přispěji výpisem z kódu, který mne pobavil:
<?php
...
if ($pocet == 0)
{
$zbozi1_1 = '<tr><td colspan="4" class="prazdny_kosik">Ve Vašem košíku ještě není žádné zboží. Zboží se přidává do košíku kliknutím na tlačítko "Přidat zboží do košíku".</td></tr>';
}
?>
<?php echo $zbozi1_1 ?>
<?php echo $zbozi2_2 ?>
<?php echo $zbozi3_3 ?>
<?php echo $zbozi4_4 ?>
<?php echo $zbozi5_5 ?>
<?php echo $zbozi6_6 ?>
<?php echo $zbozi7_7 ?>
<?php echo $zbozi8_8 ?>
<?php echo $zbozi9_9 ?>
<?php echo $zbozi10_10 ?>
<tr>
<td height="10px" colspan="4"></td>
</tr><?php
if ($pocet != 0)
{
echo '<tr>';
echo '<td height="20px" width="100%" colspan="4" align="right" class="kosik_dokoncit"><a href="./index.php?s=login_1">Přejít k pokladně</a></td>';
echo '</tr>';
}
?>
<tr>
<td height="470px" colspan="4"></td>
</tr>
</table>
1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM
Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.
Budu hádat, při veselém objednávání to člověku najednou napíše: "Je nám líto, ale z technických důvodů můžete mít v košíku nejvýše deset položek"
Robotická online hra zdarma: Bamgame.net
Jeden z dalších php kódů, tedy podle zápisu v souboru se spíše jedná o html
přehledný zápis...
...
?>
<h2><?php echo LANG_OPTIONS; ?></h2>
<ul id="tab-bar">
<li<?php if ($_GET["tab"]=="") { echo " class=\"active-item\""; } ?>><a href="./admin.php?function=options"><?php echo LANG_SETTINGS; ?></a></li>
<li<?php if ($_GET["tab"]=="access") { echo " class=\"active-item\""; } ?>><a href="./admin.php?function=options&tab=access"><?php echo LANG_ACCESS; ?></a></li>
<li<?php if ($_GET["tab"]=="meta_tags") { echo " class=\"active-item\""; } ?>><a href="./admin.php?function=options&tab=meta_tags"><?php echo LANG_META_TAGS; ?></a></li>
<li><span class="float-ending"><!-- --></span></li>
</ul>
<?php if ($_GET["tab"]==""): ?>
...
A včul mudruj
1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM
Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.
No já nevím, možná ještě spím, ale nevidím na tom nic špatného. Ba právě naopak...
Endora plugin!
Tento brutální dotaz jsem našel v jedné práci... Otázka za sto tisíc. Copak asi dělá?
/* !!! */
public function updateSelect($where, $material, $pocet, $vykres, $pozice, $delka, $sirka, $poznamka, $limit) {
return $this->dibi->query('UPDATE data
SET %if', $material!=="",' material=%s', $material,' %end %if ',$material!==""&&($pocet!==""||$vykres!==""||$pozice!==""||$delka!==""||$sirka!==""||$poznamka!==""),',%end
%if', $pocet!=="",' pocet=%i', $pocet,' %end %if ',$pocet!==""&&($vykres!==""||$pozice!==""||$delka!==""||$sirka!==""||$poznamka!==""),',%end
%if', $vykres!=="",' vykres=%s', $vykres,' %end %if ',$vykres!==""&&($pozice!==""||$delka!==""||$sirka!==""||$poznamka!==""),',%end
%if', $pozice!=="",' pozice=%s', $pozice,' %end %if ',$pozice!==""&&($delka!==""||$sirka!==""||$poznamka!==""),',%end
%if', $delka!=="",' delka=%i', $delka,' %end %if ',$delka!==""&&($sirka!==""||$poznamka!==""),',%end
%if', $sirka!=="",' sirka=%i', $sirka,' %end %if ',$sirka!==""&&($poznamka!==""),',%end
%if', $poznamka!=="",' poznamka=%s', $poznamka,' %end
WHERE %and', $where,'
%if',isset($limit),'LIMIT %i',$limit,'%end');
}
(ani se mi ho sem nedaří pořádně zapsat)
Vzhledem k tomu, že nikdo neuhádne co dělá, mohu pro zajímavost prozradit, že funguje...
Endora plugin!
Stránky 1