#1 2012-03-31 07:33:03

Stener
Člen

Re: Hacked

Dobrý den..

Snad dobře píšu do tohoto topicu..
Včera v pátek 30.3.2012 kolem 16.00h byly zablokovány nebo hacknuty stránky (sheriff-clan.hys.cz).
Pravděpodobně hacknuty, protože přes admin sekci přidali členovi admin práva, který si dělal srandu, že na stránkách pouštěl neslušné hlášky. Po opravení a smazání těchto hlášek jsem zablokoval všechny možné ip a změnil hesla a i přesto byly stránky hacknuty. Heslo nemohl nikdo vědět, jedině zjistit přes nějaký program. Zálohu jsem si udělal těsně před tím, jak jsem začal tušit, že se někdo naboural do systému. Prosím Vás jestli by jste stím nemohli něco udělat, odblokovat nebo obnovit web. Tenhle web jsem upravoval téměř 2roky a nechtěl bych o něj přijít.

Za odpověď děkuji Stener

#2 2012-03-31 13:33:36

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně

web nieje blokovaný, normálne beží. Niekto sa zrejme cez nejakú dieru v tebou používanom CMS dostal na FTP a tam si nahral svoj skript ktorým ti vymazal celý obsah a nakopíroval tam svoj index. Netuším aký CMS si tam mal, ale tipujem že to zrejme bol PHP-Fusion.

Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

#3 2012-03-31 13:53:07

Stener
Člen

Děkuji za odpověď..
No hlavní administraci má známý, který mně web dělal, takže se na to on podívá. Dalo by se to znovu obnovit když mám zálohu? a dá se nějak předcházet (pokud bych měl jiný web) dalšímu hacknutí?

#4 2012-03-31 14:44:03

Destroyer
Endora rádce
Web

určitě, ale nevím co na tom webu běželo takže nemůžu říct
když dělal administraci on, musí vědět sám jestli dal někde jen weak password nebo něco jineho
obnovit jde vše, si tam reuploadni soubory a pokud smazali db tak musis naimportovat i tabulky

a jestli to byl php fusion je to hodně těžký
osobně bych byl pro na endore rychlou instalaci php fusionu odstranit uplne, je na tohle hrozne problemovy smile

#5 2012-03-31 20:49:51

Stener
Člen

díky za rady..
FTP už nemá, tak bude muset založit nový web :.(, a zálohu kterou mám má jen 4MB, takže nevím jestli je to ta správná sad. Říkal mi, že se na to později podívá a něco zkusí. Vy s tím nemůžete nic udělat?
Moc tomu nerozumím, takže se možná blbě ptám..

#6 2012-04-01 11:25:33

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně

ešte môžeš skúsiť si vytiahnuť zálohu vo webadmine v časti Zálohy

Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK