Nejste přihlášeni
Dobrý den,
prosím o radu. Trápím se s instalací oxid eshopu dle tohoto http://www.oxid-eshop.cz/instalace-oxid ... /?dcat=208 postupu.
Musím přiznat že to nechápu. Mám pomocí aplikace nainstalovanou Joomla! a nevím jak ji odstranit a nahodit OXID.
Mooooc prosím, pomozte mi, polopaticky, klidně jako největšímu idiotovi. Používám FileZila a aplikaci mám již stáhnutou a rozzipovanou.
Mělo by to ve finále vypadat takto http://oxid.demo2.cz/
Klidně, kdo bude tak hodný, ať mi pisne i na email <!-- e --><a href="mailto:pavlok@klikni.cz">pavlok@klikni.cz</a><!-- e -->
Předem děkuji za ušetřené trápení...
Pokud již nechcete využívat Joomla! pak bych asi zvolil variantu "tvrdého" výmazu souborů přes FTP, výmaz databáze (třeba z administrace).
Založit novou databázi pro Oxid,
nahrát soubory přes FTP na web,
zkontrolovat nastavení CHMOD na souboru config.inc.php a složce tmp (na 777),
spustit instalaci dle návodu na adrese http://url-vaseho-eshopu/setup/
1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM
Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.
Takže jsem smazal vše co bylo ve web/adresař a založil jsem web/oxid a teď tam nahrávám aplikaci.Pokud to dělám blbě tak super :-(
Pokud budete provozovat více systému na Vašem webu, pak chápu založení adresáře oxid, v opačném případě je to spíše nevhodné.
Důvod:
adresace Vašich stránek pak nutně musí být www.vase_domena.xxx.xx/oxid místo pouhého www.vase_domena.xxx.xx
1. Murphyho zákon:
znamená to že rozzipovaný soubor s oxid shopem mám nahrát rovnou do složky /web ? Ja se v tom vážně nevyznám, pořád něco nahrávám a mažu ale po zadání muj.web/setup/ se zobrazí chyba 404
Ano přes FTP klienta to nahraj do složy /web/ - Pak se koukni na svůj web a mělo by to běžet... - Snad ti to půjde...
Zdravím všechny, chci Vám tady nabídnout, že kdo by měl zájem vytvořím mu design na web podle vašich představ, ale to není vše. Mohu Vám taky udělat krasný web na hostingu Endory.
Pokud by někdo měl zájem pište si na mail: <!-- e --><a href="mailto:sram.marek@extrazone.eu">sram.marek@extrazone.eu</a><!-- e -->
ANO, pokud nebude provozováno více systémů.
Ve výše uvedeném případě (vase_domena.xxx.xx/oxid) pak cesta k setupu je vase_domena.xxx.xx/oxid/setup
Chyba 404 se zobrazit musí, neboť soubor není nalezen.
Doporučení:
rozbalený (rozzipovaný) soubor nahrát přes FTP přímo do složky web!
1. Murphyho zákon:
Nahrál jsem soubor (rozzipovaný) do složky /web , povolil jsem zápisy na 777 dle návodu na stránce o instalaci a stejně se mi stránka zobrazuje jako 404. Jedná se o web bapi.cz Po zadání bapi.cz/setup/ je pořád 404. Tak mi řekněte kde dělám chybu....:-(
Tak zkus ten ZIP soubor extrahovat na normální složku a pak to zkus nahrát.. A pak uvidíme
Zdravím všechny, chci Vám tady nabídnout, že kdo by měl zájem vytvořím mu design na web podle vašich představ, ale to není vše. Mohu Vám taky udělat krasný web na hostingu Endory.
Pokud by někdo měl zájem pište si na mail: <!-- e --><a href="mailto:sram.marek@extrazone.eu">sram.marek@extrazone.eu</a><!-- e -->
Ale já sem to rozbalil normálně ve svém počítači na samostatnou složku, tu se pak nahrál do složky /web přes ftp.
No jak to vzít...
Postup:
1. Máš Zip soubor
2. Extrahuj ho na normální složku
3. Přihlaš se na FTP klienta
4. Celou tu složku nahraj do /web/
5. Rozklikni svůj web a sleduj co se stalo.
PS: Napiš co se stalo... Díky
no, mám rozzipovanou složku s názvem OXID-CECS-4.5.7, ten jsem přes FileZilla odeslal na server do složky web/ takže to vypadá tekhle /bapi.cz/web/OXID-CECS-4.5.7 , tam jsem přepsal povolení na 777 u config.inc.php a u celé složky tmp. Pak jdu do prohlížeče a zadám http://bapi.cz/setup/ a naskočí mi (jako jistě Tobě) 404 - Stránka nebyla nalezena. Tak kde k čertu dělám chybu???
Tak teď už nevím, zkus se obrátit na podporu...
Struktura ve složce web by měla vypadat asi takto:
web/
config.ini.php
index.php
...
web/tmp
web/... (další potřebné adresáře)
Žádná web/OXID-CECS-4.5.7 se tam nesmí objevit
TEDY:
pokud se soubor OXID-CECS-4.5.7.zip obsahuje další složku OXID-CECS-4.5.7, pak tuto složku otevřít a všechny její soubory nahrát na FTP (nikoliv složku OXID-CECS-4.5.7)
Ale já sem to rozbalil normálně ve svém počítači na samostatnou složku, tu se pak nahrál do složky /web přes ftp.
OBSAH TÉTO SLOŽKY - nikoliv celou složku!!!
Tady bohužel nemám "kvalitní" přístup na FTP, ale pokud by se vám to nepovedlo, mohu večer pomoci...
1. Murphyho zákon:
Děkuji mnohokrát za radu. Již jsem to takto zkoušel ale asi něco dělám špatně proto budu velmi rád za pomoc.
Také zde budu ž večer (později večer), pokud zde budete a pomůžete mi budu hrozně rád. Trápím se s tím už tak dlouho a výsledeke je 0- To to dobře začíná... Zatím děkuji za rady...
Máte zaplacen Plus program na Endoře???
viz:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://podpora.endora.cz/viewtopic.php?f=36&t=4278#p22650">viewtopic.php?f=36&t=4278#p22650</a><!-- l -->
1. Murphyho zákon:
Ano, mám program Plus
Pak by měl eshop chodit...
[size=150:2vrw22td]Spustit instalaci
1. Murphyho zákon:
Ano, právě jsem to nahodil avšak skončil jsem u kroku číslo 4 tak, jak je popsáno zde: http://www.oxid-eshop.cz/instalace-oxid ... /?dcat=208 tedy Databáze.Nevím co mám vyplnit do kolonek.
hostname: localhost
nazev databáze: (např. oxid)
uživatelské jméno databáze: (např. oxid)
heslo: vaše_tajné_heslo
1. Murphyho zákon:
Hlášení: Chyba, nelze se přihlásit k žádné databázi
tak vytvořit v administraci http://webadmin.endora.cz
současně přidat uživatele pro přístup k této databázi.
1. Murphyho zákon:
Aha, tak to netuším jak na to. Není někde napsaný postup přesně na administraci endory? To jsem ještě nikdy nedělal.
Databáze - rychlé založení databáze.
Ale raději doporučuji:
1. PŘIDAT DATABÁZI (zadat údaje)
2. PŘIDAT UŽIVATELE (vyplnit údaje a přístup do db)
1. Murphyho zákon:
Zkontrolujte prosím uživatelská práva v databázi. CREATE VIEW command denied to user 'pavlok'@'srv11.endora.cz' for table 'oxviewtest'
Tohle je odpověď