#1 2011-08-17 19:44:40

kyborek
Člen
Web

Re: Přesměrování mailu

Přeji pěkný den, chtěl jsem již dříve přesměrovávat maily ze svých stránek ale nefungovalo to tak jsem myslel že je to tím že jsem neměl vlastní doménu. Teď už pár dní mám vlastní doménu ale stejně si s tím moc nevím rady. Zaprvé jsem dal ať se mi maily přesměrovávají na jeden google účet z domény bamgame.net znamená to tedy že když pošlu mail na <!-- e --><a href="mailto:cokoliv@bamgame.net">cokoliv@bamgame.net</a><!-- e --> tak by měl přijít že? bohužel se tak neděje ale ani mi neodepíše daemon že se nepovedlo email doručit. Zadruhé jsem si tedy chtěl založit účet n google apps ale ten potřebuje ověření čtyřmi různými způsoby a jeden z nich je vložit TXT záznam do DNS, jenže v administraci DNS mohu vytvářet pouze A, MX a CNAME záznamy. Nevíte co dělám špatně?

Děkuji moc za jakoukoliv radu, Borek Hanzl.

Robotická online hra zdarma: Bamgame.net

#2 2011-08-17 20:41:49

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně

Stačí postupovať podľa návodu <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://podpora.endora.cz/viewtopic.php?f=23&t=2301">viewtopic.php?f=23&t=2301</a><!-- l -->
A ako si písal, sú 4 spôsoby overenia vlastníctva, tj. môžeš použiť i iný keďže TXT záznam endora nepodporuje.

Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

#3 2011-08-22 10:35:01

kyborek
Člen
Web

Dobrý den, postupoval jsem přesně podle návodu (původně jsem myslel že se vlastnictví musí ověřit všemi způsoby). Google apps mi tvrdil že operace ověření dns záznamů může trvat až dva dny a tak jsem čekal a nakonec mi to napsalo že dns záznamy nebyly ověřeny. tak jsem se přihlásil do webadmina tady na endoře a podíval se do dns záznamů a skutečně tam nebyly. Zkusil jsem to tedy znovu, kliknul jsem "přesměrovat na google apps". Pak se podíval do DNS a záznamy tam pro dns byly správně a tak jsem v google apps znovu kliknul ověřit... to se stalo včera a dnes jsem se podíval do záznamů a všechny MX záznamy opět zmizely. Nevíte prosím proč po přesměrování samy zmizí? mám u nich nastavit větší TTL?

#4 2011-08-22 11:41:23

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně

Hmm, ako pozerám tak MX záznamy u domény bamgame.net vidím korektne.

TTL je len čas po ktorom si každý server znovu načítava informácie o smerovaní. V prípade že nastavíš vyššie hodnoty tak ak by si chcel zmeniť mail server tak by si musel čakať tak dlhú dobu. Preto je lepšie mať TTL čo najnižšie najlepšie 3600 čo je jedna hodina.

Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

#5 2011-08-23 13:36:05

admin
Administrátor

DNS sou v poradku

#6 2011-08-24 17:58:18

kyborek
Člen
Web

Už jsem to otestoval a funguje to, děkuji moc. Nevím kde byl problém ale zřejmě když jsem podle návodu nejdřív smazal mx záznamy a pak kliknul přesměrovat na google apps tak mohl mít první požadavek zpoždění nebo tak něco. V každém případě se mi povedlo z nové adresy odeslat mail a i mail přijmout takže moc děkuji za váš čas.

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK