Nejste přihlášeni
Stránky 1
Téma uzavřeno
Chtěl bych Vás požádat, zda lze nějakým způsobem nastavit v Joomle nebo v administraci Endora odeslání informace na email při zápisu do formuláře Vzkazy na web stránkách. Používám Freehosting zdarma.
Díkes
Díky za rychlou odezvu.
To jsem právě vůbec nevěděl, že je nutné k tomu použít komponentu. Tudíž bych potřeboval poradit s výběrem, pokud možno v češtině. Instalaci bych měl již zvládnout, nejsem ale žádný programátor, počítač je pouze moje hoby a jelikož mám teď dost času rozhodl jsem se si pořídit vlastní stránky.
Nejde o formulář jako takový, ten už mám ( Phoca Guestbook ), ale neodesílá to email. Měl jsem tutéž instalaci na Swebu a tam vše fungovalo správně a na Endoře to nejede.
V té komponentě jsem našel jen zda odeslat mail a vybrat komu, nic víc. Žádné nastavení adresy, ale v Globálním nastavení Joomla jsem našel Nastavení mailu. No a teď k nastavení "cez správnu vec". Mám to nastaveno na
Mailer: Sendmail ( v nabídce je ještě funkce PHP mail a nebo SMTP server, ale to jsem zkoušel přehodit a neodesílalo to ). Jestli jsou dobré zkušenosti a zdali je v češtině JForm, tak bych to mohl snad vyzkoušet, ale raději bych rozhýbal ten původní.
Jakým způsobem to nastavit? SMTP jsem tam už měl a nefungovalo to. Potřeboval bych pomoci s nastavením a kde?
Ty data znám, ale kam je zadat?
Ja už jsem za uplného blbce, opravdu už nevím jak dál. Rád bych ti poslal obrázek, ale nejde mi připojit.
To jo, my ale nemáme zabezpečené SMTP. Mám pouze smtp.baskanet.cz a to napíšu do spodního řádku SMTP hostitel ?
Mám nastaveno:
Mailer: SMTP server
Email od: davideczech( uzenáč )napismi.cz
Ze stránek: David web
Cesta k Sendmail: /usr/sbin/sendmail
SMTP autentikace: Ne
SMTP security: Žádný
SMTP port: 25
SMTP uživatelské jméno:
SMTP heslo:
SMTP hostitel: smtp.baskanet.cz
Na Swebu jsem neměl nic jiného vyplněno a fungovalo to, na našem smtp nemáme žádnou autentizaci a taky netřeba nastavovat uživatele a heslo, přesto vše funguje, zkusím ještě oslovit správce systému.
Dneska jsem nahral ten JForms, nastavil a vše funguje OK. Ten starý jsem zrušil a kašlu na něj. Každopádně jsi mi dost pomohl a za to ti samozřejmě moc děkuji. Tímto můžeme toto téma ukončit. Ještě jednou děkuji a přeji krásný a slunečný den.
Stránky 1
Téma uzavřeno