Nejste přihlášeni
Používá tu někdo nette? Mám poslední verzi Nette Framework 2.0-alpha2 pro PHP 5.3 stále to končí chybou:
Warning: ini_set(): Unable to access /home/users/lopikol/lopikol.cz/web/blog/app/../log/php_error.log in /home/users/lopikol/lopikol.cz/web/blog/libs/Nette/Debug/Debug.php on line 229 Nette\Debug FATAL ERROR: thrown DirectoryNotFoundException: Directory '/home/users/lopikol/lopikol.cz/web/blog/app/../log' is not found or is not directory. while processing FileNotFoundException: File '%appDir%/config.ini' is missing or is not readable.
Na localhostu to vše šlo dobře, ale tady ne a ne to jít Mohl by mi někdo, kdo tu provozuje web na nette poradit? Adresa má bejt blog.lopikol.cz
Myslim ze nette tu nekdo bez problemu pouzival
nebyl by na něj nějaký kontakt nebo něco? Nemohu to rozjet.
zkusil bych vpravo nahore policko vyhledavani ...
TAk už jsem dotyčnou osobu našel, ale nechodí sem už pár měsíců
Myslim ze nette tu nekdo bez problemu pouzival
Tak už jsem dotyčnou osobu našel, ale nechodí sem už pár měsíců
Musím se prozradit (na základě soukromé zprávy mi poslané): Já to nejsem. Je sice pravda, že už sem tady pár měsíců nebyl (což odpovídá) - a to především proto, že nemohu sledovat úplně všechno.
Nette jsem měl staženo, ale jen proto, že jsem se na něj chtěl podívat - ale poté jsem jej zase smazal. To, co já používám, je můj vlastní šablonovací systém (resp. je to hybrid mezi šablonovacím systémem a klasickým prokládáním kódů) a na něm postavený můj vlastní jednoduchý RS - pojmenovaný CMS VMaX Kasandra 1 (jehož obrázkové logo je umístěno na spodním ohraničení textového pole).
Kódy obou těch produktů jsem (v případě zájmu) ochoten poskytnout. Přestože rozhodně nejsou dokonalé.
Ano, nette v pohodě používám, vydrž
do .htaccess si přihoď
php_flag eaccelerator.enable 0
php_flag eaccelerator.optimizer 0
Tuším, že jsem měl problém s tím samým, pokud bude přetrvávat, ozvi se
Tak to nette už se spustí, ale píše mi to error 500.
Potřebný ke spuštění nette.
.htaccess
# Apache configuration file (see httpd.apache.org/docs/2.2/mod/quickreference.html)
# disable directory listing
Options -Indexes
# allows symbolic links in this directory
Options +FollowSymLinks
# configure PHP
# <IfModule mod_php5.c>
# php_flag register_globals off
# php_flag zend.ze1_compatibility_mode off
# php_flag session.auto_start off
# </IfModule>
# enable cool URL
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
# RewriteBase /
# front controller
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule !\.(pdf|js|ico|gif|jpg|png|css|rar|zip|tar\.gz)$ lopikol.cz/web/blog/index.php [L]
</IfModule>
# default charset should be UTF-8
AddDefaultCharset utf-8
# enable gzip compression
<IfModule mod_deflate.c>
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/plain text/xml text/css application/x-javascript text/javascript application/javascript application/json
</IfModule>
# allow combined JavaScript & CSS. Inside of script.combined.js you could use <!--#include file="script.js" -->
<IfModule mod_include.c>
<FilesMatch "\.combined\.(js|css)$">
Options +Includes
SetOutputFilter INCLUDES
</FilesMatch>
</IfModule>
Upravil lopikol (2016-10-04 14:04:33)
koukni do logu, co ti to tam napsalo? (Pokud budeš kopírovat, bacha na citlivé údaje jako jsou hesla )
V logu mám:
[2011-02-02 19-19-55] PHP Fatal error: Uncaught exception FileNotFoundException with message 'File '%appDir%/config.ini' is missing or is not readable.' in /home/users/lopikol/lopikol.cz/web/blog/libs/Nette/Config/ConfigAdapterIni.php:57 @ http://www.blog.lopikol.cz/
Za prvé bych spíše používal minified verzi nette a za druhé si do htaccess přidal to, co jsem psal? Musí to být v rootu webu, tedy tam, kde máš index.php
Na oboje sem zapomněl.
Stránka se částečně načte > vzhled, ale bez dat. Místo nich tam mám:
Page Not Found
The page you requested could not be found. It is possible that the address is incorrect, or that the page no longer exists. Please use a search engine to find what you are looking for.
error 404
Jakmile kliknu na jakoukoliv stránku, tak error 500.
Logy mi tu zkopni Takhle nemůžu posoudit
no to je právě ten problém. Žádnej error to do logu nenapíše
Napíšu ti do zpráv kontakt, kouknem na to
Nemá někdo nějaký nápad? S uživatelem M4ni4k se vůbec nemohu setkat.
Kde vidite tu chybu 500?
Večer budu na skypu, já taky řešil pár problémů s PHP 5.3 a Nette 2.0, ale nakonec jsem si poradil, budeš tady kolem osmé?
Web běžící na Nette 2.0 je například http://r-stylservis.cz
Chyba 500 je defaultní error v nette, krom 404 se všechny errory zobrazují jako 500, tedy v ostrém nasazení, na localhostu ti to odchytí laděnka.
Ale můžeš ji zkusit zapnout i na ostrém (na dlouho moc nedoporučuji, zobrazuje i kód, kde je chyba)
Uprav si bootstrap.php
Nette\Debug::enable(Nette\Debug::DEVELOPMENT);
//...
$application = Nette\Environment::getApplication();
$application->catchExceptions = FALSE;
Potom sem napiš, jestli ti něco vyplivne
Tak chyba 500 je kvůli .htaccess a nastavenému adresáři v rewritebase nebo tak něco, já teď nejsem u sebe, takže večer ti s tím pomůžu.
Ta 404 je chyba v šabloně řekl bych, voláš neznámé makro. Každopádně rozjeď tu laděnku a dej vědět.
JJ určitě tam budu. Nejspíš to vše dělá .htaccess
Všechno ne, zkus místo té subdomény (blog.doména.cz) načíst jakoby tu složku (doména.cz/blog/).
500 se už zobrazovat nebude, ale pořád 404ka, která je vnořena do layoutu, čili chyba bude někde v šabloně, zprovozni tu laděnku a uvidíme
Tak 404 už je pryč Problém s velikostí písmen. 500 je stále v kurzu