Nejste přihlášeni
Stránky 1
Bylo by možné povolit zástupný znak * pro nastavení v DNS i pro případ, že není * jediným znakem na místě 3. řádu?
v současné době je defaultně * .mojedomena.cz
Pokud však chci konkrétní doménu 3. řádu hostovat na vlastním serveru
je možné zapsat pouze mujsrv .mojedomena.cz
Avšak pokud chci zavést i 4.řád (např ftp.mujsrv), nemohu již zadat
*.mujsrv .mojedomena.cz, zadání skončí chybovou hláškou
Jediná možnost je zadávat 4. řády ručně v administraci endora, což se může časem stát nepraktické a navíc zabírat příliš mnoho místa/času na DNS
Bylo by možné nějak vyřešit tento problém?
Bohuzel ne. Jedna se o vlastnost/bug naseho dns serveru. Zadavani by slo samozrejme povolit ale pak se dana zona spatne prezentuje vuci ostatnim dns serverum.
Aha. Existuje alternativa?
Např. mám registraci DNS přes Subreg, tak jestli by se dalo nastavit už tam u nich?
Už jsem to ale zkoušel a neustále mě to směrovalo na server endora...
DNS servery muzete mit samozrejme na subregu a sem smerovat jen dany www zaznam.
Aha. Existuje alternativa?
Např. mám registraci DNS přes Subreg, tak jestli by se dalo nastavit už tam u nich?
Už jsem to ale zkoušel a neustále mě to směrovalo na server endora...
Záznamy u nich ti budú fungovať až keď zmeníš DNS na doméne na ich, teraz tam máš DNS endory a preto ti editácia záznamov u subregu nefunguje.
Hmm... a jsme zas na začátku :?
http://podpora.endora.cz/viewtopic.php?f=11&t=2365
Nevíte, jak teda to má přesně vypadat?
Pokud nenapiste domenu tak muzu jen vestit
Zmeníš DNS na subreg, nasmeruješ doménu www a bez www na IP servera endory ktorý nájdeš vo webadmine v časti ftp. Jeho IP sa dá zistiť napr tu http://dig.ffstudio.org
Tak teď vůbec netušim, kam tím míříte.
Co s tím ftp? U mě to byl jen příklad pro *.mujsrv .mojedomena.cz
DNS mě na endoru funguje bez problému, to co chci, je vytvořit výjimku pro jednu doménu 3. řádu (to mi šlo změnit v nastavení DNS přes webadmin endora)
a všechny pod ni spadající domény 4. řádu (což mi bylo řečeno, že DNS na endoře nezvládá - viz výše)
To co tedy chci: jak změnit záznamy na subregu? k nastavení se dostanu, ale když tam ty řádky s nastavením přidám, tak ani po 24 hodinách se změny neprojeví a i nadále mě adresa odkazuje na endoru místo aby to šlo na můj server...
Stránky 1