#1 2011-01-18 18:28:52

HTD
Člen
Registrován: 2010-07-25
Příspěvky: 22

Re: DNS pro subdoménu

Dobrý den, rád bych se zeptal, jak nastavit DNS záznamy pro následující :
mám koupenou doménu druhého řádu a hostuji stránky zde.
Rád bych ale část ( jednu doménu 3. řádu hostoval přímo u sebe )
Příklad:
kdyby zde byla mojedomena.net, tak jakákoli adresa by šla na Endora, s výjimkou
doma.mojedomena.net, které by vedlo na můj domácí server, stejně jako
ftp.doma.mojedomena.net.
Predpokladam, ze zaznam by mel vypadat nejak takto
doma.mojedomena.net    A    X.X.X.X(moje verejna IP)
*.doma.mojedomena.net    CNAME    doma.mojedomena.net

ale nevim to jiste, spíš jsem to tipnul.
pokud je to správně, pak bych rád ještě poprosil o radu s prioritami
jsem u subreg.cz a nevim, jestli mají prioritu od nejnižšího nebo od nejvyššího čísla
(tedy jaká čísla nastavit, aby mi *.mojedomena.net neprepsala doma.mojedomena.net

Offline

#2 2011-01-18 19:32:27

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,885

Re: DNS pro subdoménu

Pri A zázname sa priorita nenastavuje, jedine pri MX zázname je možnosť nastaviť prioritu.
Áno, je to správne, nasmerovať subdoménu na tvoju ip pomocou A záznamu.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#3 2011-01-18 21:01:24

HTD
Člen
Registrován: 2010-07-25
Příspěvky: 22

Re: DNS pro subdoménu

a to druhé (CNAME) pro další řády (ftp.doma.moj............) je taky správně?

Offline

#4 2011-01-18 22:39:22

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,885

Re: DNS pro subdoménu

Áno je, môžeš to urobiť s CNAME alebo i A záznamom, to už je len a len na tebe ktorý spôsob na subdomény 4 rádu zvolíš.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#5 2011-01-19 08:19:54

HTD
Člen
Registrován: 2010-07-25
Příspěvky: 22

Re: DNS pro subdoménu

Kdyby to ani po slibovaných 24hodinách nešlo, bude asi nejlepší se obrátit na helpdesk u subregu?
Zadával jsem to včera ráno...

Edit: dělají něco se systémem, takže se to možná trochu komplikuje. Nu což, počkam až spustí SubReg 2.0
mrknu jak to vypadá s nastavením domény a pak se zeptam, kde se stala chyba

Offline

#6 2011-01-19 15:46:56

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,885

Re: DNS pro subdoménu

By som to aj overil, ale neviem o akú doménu sa jedná keďže si ju nenapísal  wink


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#7 2011-01-19 15:56:01

HTD
Člen
Registrován: 2010-07-25
Příspěvky: 22

Re: DNS pro subdoménu

Pošlu přes SZ

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK