#1 2011-01-14 23:01:50

smrkiki
Člen
Registrován: 2011-01-06
Příspěvky: 15

Re: Server slonica

ahoj,
zaujimalo by ma toto:
kupil som si domenu 2.kategorie .sk, chcem ju presmerovat na endoru
endora ma aj server zajicek a slonica, kde slonica sa uvadza ako najvykonnejsi server.
podla faq a navodov sa domena .sk da presmerovat cez zmenu ns. nie cez NSSET zaznamy
1. u mojho registratora sa zmeny sa nedaju urobit cez webadmin ale musim o ne poziadat a oni mi ich zmenia
zaujima ma na ktorom serveri bezi domena po presmerovani, alebo je to automaticky na servery "slonice"?, pripadne co zadat aby domena bezala na serveroch "slonice".
2. pripadne DNS CNAME su uvedene na server "slonice" a tu by sa mi dal cez webadmin vytvorit novy zaznam pre server "slonice" ale pisete ze sa to NEDOPORUCUJE = PRECO?
ak by som robil tuto zmenu(novy zaznam) CNAME, uz nic viacej netreba menit ? (myslim tym zmeny ns.)
moze nastat problem presmerovania pri zazname CNAME ?
dakujem

Offline

#2 2011-01-15 01:04:35

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,873

Re: Server slonica

Nové registrácie idú automaticky na nový server. Nenapísal si o akú ide domény, čiže ti neviem poradiť ako nastaviť prípadne zmeniť DNS alebo A prípadne CNAME záznamy. Samozrejme po registrácií ti príde mail kde je uvedený daný server, buď srv1, 2 alebo 3 záleží ako dlho máš u nás konto vytvorené.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#3 2011-01-15 14:57:46

smrkiki
Člen
Registrován: 2011-01-06
Příspěvky: 15

Re: Server slonica

dakujem za odpoved,
uviedol som ze je to domena .sk, cela domena je "skladik.sk", ktorej hosting idem zmenit na endoru dnes. registracia je na websupporte a v admin sa nedaju zmenit ns. zaznamy (o zmenu musim poziadat) len sa daju vytvorit CNAME zaznamy, ktore ale nedoporucujete, co som aj pytal ze preco
ak budes vediet poradit dakujem, ak nieco treba doplnit doplnim
dakujem

Offline

#4 2011-01-15 15:27:04

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,873

Re: Server slonica

WebSupport.sk je môj primárny hoster už pár rokov. Myslím že bude postačovať nastaviť A záznamy na IP serveru na ktorom sa tvoje konto nachádza. Mail si môžeš umiestniť u spoločnosti Google Inc. ako na to nájdeš v tomto článku. Pokiaľ si nebudeš vedieť rady napíš a vyriešime to cez správy, prípadne mail, Google Talk, alebo Skype.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#5 2011-01-15 15:39:55

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: Server slonica

Jen upozorneni . Aktualne dou objednavky na server zajicek. Slonice uz toho ma plne zuby ...

Offline

#6 2011-01-15 21:26:00

smrkiki
Člen
Registrován: 2011-01-06
Příspěvky: 15

Re: Server slonica

JF napsal:

WebSupport.sk je môj primárny hoster už pár rokov. Myslím že bude postačovať nastaviť A záznamy na IP serveru na ktorom sa tvoje konto nachádza. Mail si môžeš umiestniť u spoločnosti Google Inc. ako na to nájdeš v [url=http://podpora.endora.cz/viewtopic.php?f=23&t=2301]tomto článku[/url:3phxyn0i]. Pokiaľ si nebudeš vedieť rady napíš a vyriešime to cez správy, prípadne mail, Google Talk, alebo Skype.

ahoj,
ak si pritomny mozeme skusit to presmerovanie poriesit cez skype, neviem ake udaje mam zmenit v A zaznamoch

Offline

#7 2011-01-15 22:29:20

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,873

Re: Server slonica

OK, som na Skype, napíš mi.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#8 2011-01-16 21:38:03

smrkiki
Člen
Registrován: 2011-01-06
Příspěvky: 15

Re: Server slonica

dakujem za ochotu, podporu a tvoj cas

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK