#1 2010-11-27 17:37:32

helko12
Člen
Registrován: 2010-10-29
Příspěvky: 69

Re: Subdomena na moju presmerovanu domenu

Da sa to ? Da sa s mojej presmerovanej domeny spravit aj sudomena ?

Ak nie ? da sa niečo prikupit aby to šlo ?

Offline

#2 2010-11-27 18:38:44

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,873

Re: Subdomena na moju presmerovanu domenu

Subdoména sa vytvára tak že v adresáry domena.cz/web/ si vytvoríš adresár z názvom subdomény.
Napr: domena.cz/web/sub/ kde potom je adres sub.domena.cz


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#3 2011-01-09 02:17:58

stankovs
Člen
Registrován: 2010-11-29
Příspěvky: 38

Re: Subdomena na moju presmerovanu domenu

Dobrý den,

nevím proč, ale když se pokusím vytvořit subdoménu, vyhodí mi to chybu 403 (nedostatečná práva k přístupu na server). Přitom DNS jsou nastavené podle mého dobře (áčkový záznam *.nazev_domeny.cz, což by mělo být v podstatě wildcard). Nemáte někdo potuchy proč to nefachá?

PS: Jedu přes Drupal.

Offline

#4 2011-01-09 10:26:45

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,873

Re: Subdomena na moju presmerovanu domenu

Nebude to náhodou tým že v tej zložke nemáš index.php ?


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#5 2011-01-09 12:06:53

stankovs
Člen
Registrován: 2010-11-29
Příspěvky: 38

Re: Subdomena na moju presmerovanu domenu

To je možné... Co všechno by tam mělo být? Myslel jsem, že může být prázdná. Mimochodem, nevím, jak by měl ten index.php vypadat... Zkusil jsem zkopírovat ten z hlavního webu, ale hází mi to chybu...

Offline

#6 2011-01-09 13:16:13

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,873

Re: Subdomena na moju presmerovanu domenu

Pokiaľ je prázdna tak je jasné že ti vypíše prístup odoprený. Aby sa ti stránka zobrazila tak tam musíš mať index.php prípadne index.htm alebo index.html do ktorého musíš napísať požadovaný zdrojový kód. Ten z hlavného ti nejde preto lebo je viazaný na nejaký CMS systém a ako samotný súbor je k ničomu, na správny chod potrebuje ďalších niekoľko tisíc súborov ;o)


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#7 2011-01-09 13:41:14

stankovs
Člen
Registrován: 2010-11-29
Příspěvky: 38

Re: Subdomena na moju presmerovanu domenu

Já to chápu, pokoušel jsem se to přesměrovat pomocí symlinks, ale tam mi to hlásí, že jsou z bezpečnostních důvodů zakázané. Chci využívat všechny soubory stávajícího CMS (Drupal), ale nechci je znovu kopírovat do složky subdomény. Jen nevím jak to přesměrovat...

Offline

#8 2011-01-09 13:50:53

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,873

Re: Subdomena na moju presmerovanu domenu

K čomu je dobré mať tú samú prezentáciu napr na doméne domena.cz a tiež na subdoméne sub.domena.cz ?


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#9 2011-01-09 13:59:13

stankovs
Člen
Registrován: 2010-11-29
Příspěvky: 38

Re: Subdomena na moju presmerovanu domenu

Drupal umožňuje spravovat subdoménu z její vlastní databáze a s odlišnými specifickými soubory, které po určitém postupu v rámci systému (de facto přidělení specifického settins.php) dovolují mít na subdoméně úplně odlišnou stránku, která ovšem může využívat původní instalaci drupalu - tj. není třeba to instalovat 2x (či nekonečno x dle počtu subdomén).

Offline

#10 2011-01-09 14:08:57

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,873

Re: Subdomena na moju presmerovanu domenu

Aha, no neviem či bude možné urobiť nejaké preklápanie keď subdomény sú priamo smerované do adresára z názvom subdomény v adresáry web danej domény.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#11 2011-01-09 14:17:32

stankovs
Člen
Registrován: 2010-11-29
Příspěvky: 38

Re: Subdomena na moju presmerovanu domenu

Myslel jsem, že by stačilo udělat jednoduché PHP s něčím jako

<?php
  symlink( '/web/', 'nazev-subdomeny' );
?>

ve složce /web  a pak ho jen zavolat, ale hlásí mi to Warning: symlink() has been disabled for security reasons in /home/users/stankovs/stankovsko.cz/web/symlink.php on line 2.

Už jsem v koncích...

Offline

#12 2011-01-09 14:24:33

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,873

Re: Subdomena na moju presmerovanu domenu

Jedine nakopírovať súbory znovu do zložky subdomény a naviazať to na samú databázu aby si mal spoločnú administráciu a obsah sa bude rozlišovať podľa adresy domény len súbory na FTP budú musieť byť 2x.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#13 2011-01-09 14:30:32

stankovs
Člen
Registrován: 2010-11-29
Příspěvky: 38

Re: Subdomena na moju presmerovanu domenu

No, tak tohle chci přesně obráceně :-) Mám tam 10 Mb pluginů (resp. modulů do Drupalu) a nechci je kopírovat na ftp znova a chci zvlášť dtb.

To Admin: Prosím, šlo by povolit symlinks?

Offline

#14 2011-01-09 14:34:35

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,873

Re: Subdomena na moju presmerovanu domenu

Nakopírovať 10MB je za minútku keď to odošleš ako zip balíček. Ja osobne dokážem prekopírovať web do pár minút na nové miesto. Ak chceš tak ti to môžem prekopírovať do požadovanej subdomény  wink


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#15 2011-01-09 14:42:47

stankovs
Člen
Registrován: 2010-11-29
Příspěvky: 38

Re: Subdomena na moju presmerovanu domenu

Jo, ale všechno znova nastavit a přizpůsobit je alespoň pro mne na 14 dní, které nemám. Spousta modulů vyžaduje v jiném umístění specifické nastavení, a to se mi opravdu nechce. Ty symlinky snad nejsou takový problém, ne? Navíc se nejedná jen o jednu subdoménu, co když jich chci udělat 100? To budu všechno kopírovat, nastavovat a instalovat, nehledě na nato, že je taky občas třeba update? Dovedete si představit, kolik by to bylo ztraceného času? A budu si úplně zbytečně zahlcovat dtb a ftp...

Fakt ne :-)

Offline

#16 2011-01-09 14:48:58

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,873

Re: Subdomena na moju presmerovanu domenu

No k tomu sa vyjadrí admin, istotne daná funkcia je z nejakého dôvodu zablokovaná.


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#17 2011-01-09 16:30:59

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: Subdomena na moju presmerovanu domenu

Napiste jakej symlink chcete udelat a udelam vam ho

Offline

#18 2011-01-10 14:05:49

stankovs
Člen
Registrován: 2010-11-29
Příspěvky: 38

Re: Subdomena na moju presmerovanu domenu

Dobrý den, moc děkuju,

zkusím vymyslet nějaký univerzální na subdomény, abych nemusel otravovat víckrát  wink , a písnu. Rozjíždím web menšího města, v jehož rámci bych chtěl nabídnou ty subdomény třeba zájmovým organizacím a spolkům nebo třeba Společenstvím vlastníků bytů a pod. (výhodou je možnost oddělit administraci i dtb) a proto předpokládám, že jich bude postupně docela hodně.

Díky.

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK