Nejste přihlášeni
Stránky 1
Nevite nekdo proc nefungujou v php chyby, potrebuju overovat funcki mail emailovou adresu ktera neexistuje, to provedu tak ze po provedeni funkce mail zavolam funkci error_get_last a ta mi rekne zda-li email existuje ci ne, na jinych serverech mi to funguje, ale zde ne. Nevite nekdo co s tim, pripadne nahradu funkce error_get_last (chyby na displeji v nastaveni endory mam zapnute). Diky Matej
Doména? Pokud si aktivujete zobrazení PHP chyb, tak změna trvá 6 hodin.
Kontaktujte nás | FAQ
Email: fk@endora.cz
pomahajinam.cz, nastavoval jsem si to myslim vcera
nevypíše se vůbec nic, používám toto:
$vysledek = @mail($to, $subject, $message, $headers);
$error = error_get_last();
pokud do $to zadam neexistujici emailovou adresu mela by mě pole $error nabýt hodnotou:
Array ( [type] => 2 [message] => mail() [function.mail.html]: SMTP server response: 550 5.1.1 Sorry, no mailbox here by that name. [file] => C:\Complex-Web-Server-2\www\pomahajinam\send_email.php [line] => 47 )
neexistující emailovou adresu vyhodnocuji touto podmínkou:
if (preg_match("/SMTP/", $error["message"]))
ale pole $error nevypíše vůbec nic, na mém serveru, Complex Web Server od Miloslava Ponkráce, který mám nainstalovaný na PC a kde php skripty ladím toto funguje
do kodu jsem ještě navíc přidal vypisování chyb: error_reporting(E_ALL); a stejně nic
Upravil mstroch (2013-08-26 00:22:54)
Keď to skúšam a je tam nejaká chyba tak mi to korektne vykazuje chyby.
$vysledek = @mail($to, $subject, $message, $headers);
echo "<pre>";
print_r (error_get_last());
echo "</pre>";
osobne si myslím že funkcia mail sa nepýta prijímacieho servera či daná mail schránka existuje alebo nie, proste mail odošle s parametrami ktoré dostane
podle php.net manuálu mail() fce vrací pouze true / false, otázkou je proč Vám to na localu funguje jinak
... mi rekne zda-li email existuje ci ne, na jinych serverech mi to funguje, ...
Které jsou ty "jiné servery"?
Jak zde již bylo uvedeno.
Funkce mail() odešle cokoliv a kamkoliv podle nastavení, nezkoumá, zda zadané údaje jsou platné či nikoliv.
Funkce vrací TRUE, pokud byla provedena (bez ohledu na odesílaný obsah a adresu), nebo FALSE, pokud selhala.
Podívejte se do logů emailu co bylo odesláno z Vašeho účtu.
1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM
Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.
Stránky 1