#1 2013-02-11 19:40:55

tomas877
Člen
Registrován: 2010-04-21
Příspěvky: 18

Re: Subdomena na domene 2. radu

Dobry den,
mel by dotaz k subdomenam. Ve FAQ jsem se docetl ze subdomenu lze vytvorit jako slozku na ftp v adresari web. Take se tam neco rika o tom ze to lze vytvorit i jinymi zpusoby, jejichz popis je k nalezeni v administraci v nastaveni. Asi jsem slepy ale ja to tam nikde nemohu najit, proto bych se rad zeptal jake jsou ty dalsi zpusoby zalozeni subdomeny 3 radu na domene 2 radu. Lze napriklad pro kazdou subdomenu zridit zvlast hosting?

Diky.

Offline

#2 2013-02-11 20:08:04

kksmirice
Endora rádce
Místo: Vrchovnice
Registrován: 2011-11-20
Příspěvky: 6,023
Web

Re: Subdomena na domene 2. radu

V řádku dané domény 2.řádu pod položkou Ostatní:

1. Subdoména se vytvoří automaticky a to tak že na ftp ve složce domena/web vytvoříte složku s požadovaným jménem subdomény. Např obsah složky domena/web/moje/ bude fungovat jako http://moje.domena.
2. Systém se o subdomény nestará a všechny požadavky směřují do složky domena/web. Subdomény může uživatel řešit pomocí souboru .htaccess.
3. Subdoména se vytvoří automaticky a to tak že na ftp ve složce domena/sub vytvoříte složku s požadovaným jménem subdomény. Např obsah složky domena/sub/moje/ bude fungovat jako http://moje.domena.

Pro subdomény nelze zřídit vlastní prostor, jen jako součást domény (ve složce web, nebo sub). Včetně velikosti prostoru.
Pokud by byl zřízen hosting pro takovouto "subdoménu", pak by to již bylo bráno jako doména 3.řádu.


1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM

Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK