#1 2009-10-20 13:20:58

zavi
Člen
Registrován: 2009-10-20
Příspěvky: 2

Re: Inovace Endory

Zdravím, nedávno se Endora převlékla do nového kabátu a tak at chci nebo ne, musím napsat několik mých názorů. Dříve jsem na českém internetu využíval služeb freehostingů jako jsou webzdarma.cz , ic.cz, nebo dalších, ale pak jsem jednoho dne objevil úžasný hosting Endora.cz, který přesně splňoval moje požadavky a upustil jsem tedy od přechodu na zahraniční hosting i od všech placených hostingů. Endora byla prostě úžasná, až jsem se divil, že něco tak božského může být zadarmo. Jediným problémem který jsem zaregistroval, byl ten, že občas kolísala rychlost serveru, nebo byl nedostupný úplně. To mi ale až tolik nevadilo a říkal jsem si, že se to časem zlepší. Hlavně mi často vypadávala databáze, bez které můj redakční systém nefungoval. Potěšila mě i nedávná zpráva, že budete přecházet na vlastní server a problémy se spolehlivostí tak odpadnou. Pořád jsem měl o endoře jen ty nejlepší představy, prostě ideální webhosting, za který bych byl ochotnej i něco platit. Bohužel po uplynulém víkendu je můj pohled na endoru úplně jiný. Pro mě jediné pozitivní kroky jsou spolehlivost serveru, navýšení kapacity na 2Gb a lepší správa přes ftp, ale to je asi vše. Mrzí mě že Endora dále nevyužívá cPanel, který mi hodně usnadňoval práci. Nenašel jsem již nikde možnost přidat si vlastní doménu 3. řádu. Když si někdo platí vlastní doménu <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.neco.xx">www.neco.xx</a><!-- w --> tak určitě potom nechce používat adresu třeba forum.hys.cz, když může použít forum.neco.xx. Hlavní výhodou staré endory pro mě byl tedy cPanel a pak poskytované emailové služby, protože jsem měl vytvořenejch několik schránek, pro několik různých lidí. Teď se mi sesypala celá pošta a přesměrování na google pořád nikde. sad Můžu být rád že mi alespoň funguje mambo, protože smf forum spadlo kvůli reklamní liště a zenCart také neběží. Když sečtu pro mě pozitivní a negativní změny, tak nevím, jak můžu nadále používat endoru pro svůj projekt. Chápu že celý přechod byl velmi složitý a že se hodně věcí dále dolaďuje. Bohužel mi celý přesun přijde uspěchaný a tento server nedolaďěný. Kromě webového místa pro mě endora dále neposkytuje žádné zajímavé služby. Doufám, že se to tu brzo zase zvedne a endora se vrátí na místo kam patřila ještě minulý týden. Jak jsem zde četl, tak vaší snahou je, aby endora byla nejlepší free hosting v čr. Rád bych tedy ještě řekl, že tím nejlepším hostingem už byla a nyní spadla na úroveň průměrných webhostingů :-( Promiňte že kritizuju, je mi to líto, ale chtěl jsem vyjádřit svůj názor. Přeju endoře dále hodně štěstí a úspěchů. Nyní jsem bohužel nucen svou hlavní doménu přesunout na jiný server. Snad se budu moci časem vrátit.

Offline

#2 2009-10-20 13:39:11

admin
Administrátor
Registrován: 2009-05-15
Příspěvky: 4,294

Re: Inovace Endory

Ano presun byl uspechany, ale vypadky od poskytovatele byli skoro kazdy druhy den. Rozhodujici byla jeho ztrata databazi kuli ktere odeslo velke mnozstvi uzivatelu. Nechtel jsem dale cekat co predvede.

Vytky nejsou uplne opodstatnene.
a) domeny 3. radu na vlastni domene samozrejme funguji - staci si ve slozce web vytvorit adresar a ten bude fungovat jako domena 3. radu napr adresar.mojedomena.cz (bude dopsano do faq)

b) presmerovani na google bude kazdym dnem - aktualne se resi kriticke chyby v adminu, V praxi se jedna jen o nastaveni DNS zaznamu pro vasi domenu ktere si muze udelat kazdy sam -  to napr v cpanelu nebylo

c) to ze nefunguje pata se zapnutou kompresi se zjistilo dnes - na danem projektu byla hned vypla a problem se bude resit dal

Za vikend se zmigrovalo 1000 uctu ze stare endory a z bluefile.cz . Mozna to tak nevypada, ale migrace probehla v ramci moznosti dobre. Zde se ozvalo 20 lidi (dalsi na mail atd) tj mizive procento na to kolik je celkem uctu.

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK