Nejste přihlášeni
Stránky 1
Dobrý den, předem se omlouvám, zda otravuji s něčím, co je jasné. Jsem uživatel hali87. Prošel jsem fórum i web a přesto si neumím poradit. Mám u Vás celkem 6 domén s plus programem a u některých bych potřeboval přehodit databázi ze serveru MyISAM na InnoDB. Píšete, že to jde v administraci, nicméně to nevidím! Na všech webech u vás mě běží Joomla. Zkoušel jsem i vytvořit novou databázi - ručně rovnou na InnoDB- ale při instalaci Joomla mi to nechce databázi vzít a hlásí, že nemám oprávění, že mám databázi vytvořit předem atd.
Mohli byste mi prosím poradit?
Děkuji
Jedná se o doménu rctech.cz. Mám přímo od rockettheme zakoupenou šablonu - nahraju ji a končím u kroku Nastavení databáze. Hlásí mi to:
Při vytváření databáze se objevila chyba.
Uživatel patrně nemá dostatečná práva k vytvoření databáze. Požadovaná databáze by měla být vytvořena zvlášť a před instalací Joomly!.
Přičemž databázi vytvořenou ale mám (databáze anderle, už. jméno hali87). Když ručně vytvořím databázi uloženou na serveru MyISAM, vše funguje. Bohužel ale potřebuji podporu InnoDB...
Předem díky
... Když ručně vytvořím databázi uloženou na serveru MyISAM, vše funguje. Bohužel ale potřebuji podporu InnoDB...
Jen mne napadlo: u InnoDB není localhost.
1. Murphyho zákon:
Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!
stránky: CMS test
kontakt - instalace systémů, MySQL, FTP přístup, ...
Instalační balíky vybraných CSM
Problémy spojené s provozem služeb Endora, řešte na tomto fóru.
To by mohl třeba být ten problém. Jednoduchá otázka - jak tedy nainstaluji Joomlu na InooDB? Při instalaci Joomla instalátor vyžaduje uvést hostitele, pokud to tedy není localhost, tak co mám uvést?
Díky za odpověď
Bohužel nefunguje. Hlásí mi to: Nemohu se připojit k databázi. Konektor vrátil chybu číslo: 2
Zde přikládám komplet údaje k této databázi, kterou jsem vytvořil pro tento web:
už.jméno: *******
heslo: *********
databze: ********
prefix tabulek: libovolny
Můžeš to zkusit . Díky za spolupráci!
Hostiteľ musí byť jednoznačne innodb.endora.cz, pomocou localhost sa pripojíte len na MyISAM.
Osobne si myslím že Joomla nedokáže pracovať s innodb. Sám ju využívam už dlhé roky a beží na MyISAM, žiadne iné tabuľky nevytvorila.
Vo webadmine je vidieť možnosť prechodu len v tedy ak je to nutné pre danú databázu zmeniť typ.
Díky za opověď i za Váš čas . Také dělám už s Jommlou dlouho a úpřímně řečeno databázím moc nerozumím. Celý ten problém se týká toho, že v rámci té zakoupené šablony od Rockettheme je Rockgalery, která vyžaduje InnoDB engine. Takže jsem myslel, že by se to touto cestou vyřešilo...
Ako som sa dočítal tu ( http://stackoverflow.com/questions/1895 ... ransaction ) tak Joomla je od začiatkov postavená na MyISAM keďže InnoDB bolo v tom čase len v plienkach. Je tam i možnosť ako natvrdo pred inštaláciou prepísať možnosti, ale neodporúčajú to lebo Joomla vyžaduje na jej chod fulltextové vyhľadávanie čo InnoDB nepodporuje vôbec. Podľa mňa je chyba v programátoroch nových doplnkov že nasadzujú niečo čo nemusí fungovať a tým len sťažujú užívateľovi používanie tým že musí hľadať webhosting kde je podporované v jednej db i MyISAM i InnoDB.
Joomla dokaze pracovat s innodb bez problemu. Vicemene jakakoliv aplikace ktera bezi na MyIsam pobezi i na Innodb. Obracene to ale bohuzel neplati.
Stránky 1