#1 2011-12-02 02:40:11

K-Pax
Člen
Registrován: 2010-10-21
Příspěvky: 8

Re: Custom 403 page

Zdravím,

potrebujem poradit ako si vytvorit php stránku, ktorá vygeneruje stavový kod stranky 403 Forbiden aby to mohol súbor .htaccess pomocou ErrorDocument 403 redirektnut na moju custom page.

Ďakujem za každu radu.

P.S.:  skušal som

header("HTTP/1.1 403 Forbidden");
or
header("Location: /403.php",TRUE,403);

no nic nezabralo

Offline

#2 2011-12-02 13:29:39

JF
Endora rádce
Místo: ....nice u Plzně
Registrován: 2010-06-22
Příspěvky: 11,707

Re: Custom 403 page

osobne by som to zriešil cez .htaccess


Ján Fačkovec - Endora.cz by Webglobe
Email, Web, Webadmin, Webmail, Nápověda, Ceník

Offline

#3 2011-12-02 16:15:10

K-Pax
Člen
Registrován: 2010-10-21
Příspěvky: 8

Re: Custom 403 page

JF napsal:

osobne by som to zriešil cez .htaccess

Praveze to aj chcem cez .htaccess len mi nezafunguje pravdilo ak poslem subor s hlavickou 403.
Chcem to aplikovat na neuspesne prihlasenie, v tom pripade ak sa uzivatel neautentifikuje vygeneroval by php hlavicku 403 a nasledne .htaccess by mi presmeroval uzivatela na moju vlastnu chybovu hlasku. Len mne praveze nefunguje sposob akym by som suboru .htaccess oznamil ze sa jedna o stavovy kod 403 tak aby mi zobrazil moju vlastnu chbybovu hlasku pomocou ErrorDocument.

Dakujem este raz za Vase napady.

Offline

#4 2011-12-02 18:18:30

K-Pax
Člen
Registrován: 2010-10-21
Příspěvky: 8

Re: Custom 403 page

Jednoducho, ak by som nepresiel cez php autentifikaciu tak by stránka odoslala stavovy kod o zakazanom pristupe. A .htaccess by ma redirektol na inu stranku.

Presne tak ako to funguje na 403 error stránke endory : http://skipvid.com/error/
Ked do priecinka ktory neobsahuje ziaden index hodim .htaccess s ErrorDocument 403 tak sa to chova tak ako chcem, cize plnohodnotna 403 chybova hlaska na ktoru mozem bezproblemov aplikovat prikaz z .htaccess.
Chcem si sam vytvorit stránku ktorá by emulovala tento stav tak aby to chapal aj .htaccess. Nasiel som ze sa to da pomoco header() ale to nefuguje. Tie dve nezmiselne radky kodu su nezmyselene pretoze mali demostrovat dva sposobny ako docielit mojho zameru a nie v ich sucinnosti.

Offline

#5 2011-12-02 19:22:53

Lkopo
Podpora
Registrován: 2010-02-12
Příspěvky: 1,916
Web

Re: Custom 403 page

Skús tam zmazať header("Location ..."); to už za teba urobí .htaccess. Ty len odošli hlavičku 403 ...


Portfólio
E-mail: eduard(at)karpiel.sk

Offline

#6 2011-12-02 19:32:12

K-Pax
Člen
Registrován: 2010-10-21
Příspěvky: 8

Re: Custom 403 page

Lkopo napsal:

Skús tam zmazať header("Location ..."); to už za teba urobí .htaccess. Ty len odošli hlavičku 403 ...

v zlozke http://skipvid.com/a/ mám súbor .htaccess

ErrorDocument 403 /admin/errors/403.php

a súbor test.php ktorý obsahuje iba toto:

<?php
header("HTTP/1.1 403 Forbidden");
?>

Vo webovej konzole ktoru ma Mozilla si overim ze sa posiela skutocne hlavicka 403 ale .htaccess nereaguje.

Schálne si to skús. http://skipvid.com/a/test.php -nefunguje
ale ked kliknes iba do adresara bez indexu vytvory sa 403 od endory a na nu už plati redirect umiestený v .htaccess
http://skipvid.com/a/

Offline

#7 2011-12-02 20:32:12

Martin
Endora rádce
Místo: Plzeň
Registrován: 2011-01-19
Příspěvky: 1,375
Web

Re: Custom 403 page

zrusiteu napsal:

A co by jako melo reagovat? Uz jsem ti jednou napsal, co tam mas napsat, ale je to marny, marny a marny.

Odpusťte si prosím nekonstruktivní panovačné příspěvky podobného rázu. Není to poprvé. Zde se řeší skutečné problémy a pokud chcete pomáhat, mějte trošku úcty k ostatním uživatelům. Díky...

K problému. Zkuste se držet nějakého z mnoha tutoriálů například http://net.tutsplus.com/tutorials/php/4 … to-mailer/. Prohlédl jsem to jen letem světem, ale možná to váš problém vyřeší. Ignorujte návod na PHP Auto-Mailer.


Nejnovější článek: www.zeminem.cz ...
Černé díry jsou místa, kde Bůh dělil nulou...
Endora plugin!

Offline

#8 2011-12-02 21:22:38

K-Pax
Člen
Registrován: 2010-10-21
Příspěvky: 8

Re: Custom 403 page

zrusiteu napsal:

Tak znova - ten .htaccess se vůbec nepoužije, protože Apache v té chvíli vůbec nezajímá - vy jste poslali nějakou chybovou hlavičku, i když ve skutečnosti k žádné chybě nedošlo. Prostě bez

header("Location: /403.php");

se žádná v .htaccess nakonfigurovaná stránka při takovémto testování konat nebude.

Viem, že to čo chcem spraviť nefunguje pri 404 to že to nefunguje ani pri inych stavoch som sa nikde nedočítal. Pravdepodobne to bude presne tak ako píšeš, ale ako to ma vyriešene endora ked dokazu generovat vlastne 403?

Offline

#9 2011-12-02 21:26:11

Lkopo
Podpora
Registrován: 2010-02-12
Příspěvky: 1,916
Web

Re: Custom 403 page

Skús si načítať prázdny priečinok (bez indexu) a uvidíš svoju chybovú hlášku ... viac ako písal zrusiteu


Portfólio
E-mail: eduard(at)karpiel.sk

Offline

#10 2011-12-02 21:28:47

Lkopo
Podpora
Registrován: 2010-02-12
Příspěvky: 1,916
Web

Re: Custom 403 page

A to, čo sa pokúšaš ty je pre klienta ...


Portfólio
E-mail: eduard(at)karpiel.sk

Offline

#11 2011-12-02 22:40:23

K-Pax
Člen
Registrován: 2010-10-21
Příspěvky: 8

Re: Custom 403 page

Lkopo napsal:

A to, čo sa pokúšaš ty je pre klienta ...

Je možné to vyvolať plánovane zo strany servera?

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK