Nejste přihlášeni
Stránky 1
Databázi a tabulky mám nastaveny CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci.
Pokud z web php scriptu vložím data (INSERT INTO .....) (pochopitelně v editoru s kodováním UTF-8) a data webovým scriptem čtu, je všechno OK.
Pokud si data z tabulky zobrazím v PhpMyAdminu, jsou znaky s diakritikou zkomoleny.
Dělám někde chybu? Díky
Neděláš chybu, phpmyadmin prostě není na české znaky dělaný a špatně je zobrazuje. Pokud vím ze strany klienta (já a ty) s tím nejde nic udělat.
Robotická online hra zdarma: Bamgame.net
Děkuji za info. Včera jsem s tím strávil pár hodin, když jsem v PhpMyAdminu provedl IMPORT ze souboru CSV a pak jsem měl na webu nečitelný text při jakémkoliv kódování.
Přitom v PhpMyAdminu se obsahy polí databáze zobrazovaly se správnou diakritikou.
Nenapsal jste o jakou jde db/ tabulku . Podle me ale mate neco spatne nastaveneho .
Tabulka je InnoDB, CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci
Databáze a tabulka jsou: *********************************
Jsou tam naimportována data z file.csv. V PhpMyAdmin je diakritika OK. Ale při práci z webového prohlížeče použitím PHP skriptu se v prohlížeči nezobrazí data správně při jakémkoliv nastavení kodovaní v sekci <meta.......>
Pokud data vložím z PHP skriptu do databáze příkazem INSERT INTO......, zobrazí se mi po jejich vytažení skriptem v prohlížeči správně. Pokud se ale na ně podívám v PhpMyAdminu, tak tam je to zase špatně.
PHP script pro vkládání dat jsem psal v editoru s nastaveným kodováním UTF-8.
Prohlížeče jsem zkoušel: IE 10, Firefox, Chrome, Opera. Vše se stejným výsledkem.
Děkuji.
nez zacnete v php pracovat s db tak do ni poslete:
SET NAMES UTF8
Tak tohle opravdu pomohlo!
Pro ostatní shrnuji:
za příkaz pro otevření databáze vložte SET NAMES UTF8 např. takto:
<?php
...
$connection = mysql_connect($server, $user, $password);
mysql_query('set names utf8');
...
?>
Chyba tedy není v MySQL ani v phpMyAdmin, ale v chybějícím příkazu v php skriptu.
Velmi děkuji Adminovi za pomoc.
Stránky 1