#1 2010-10-13 09:13:31

kidnec
Člen
Registrován: 2010-07-25
Příspěvky: 117
Web

Re: http://www.it-svet.eu/

Zdravím
chtěl bych se vás zeptat na můj web co si o něm myslíte z pohledu čtenáře atd. Kód opravuji průběžně a stále je tam mnoho chyb to vím.

Offline

#2 2010-10-16 14:17:55

Roni
Člen
Registrován: 2010-06-18
Příspěvky: 90

Re: http://www.it-svet.eu/

Tato webová stránka je podle mě pěkně zpracovaná a mohla by bejt i přehledná kdyby tam nebyly ty reklamy od google.. Jako čtenář bych se v obsahu moc nevyznal právě kvůli těmto reklamám..

Offline

#3 2010-10-18 01:23:30

Kyoshi
Člen
Registrován: 2009-11-13
Příspěvky: 43
Web

Re: http://www.it-svet.eu/

Ahoj

Jako čtenář:
-Horní horizontální menu bych spíš přesunul do patičky webu, jelikož [kontakt] a [partneři] pro mě nejsouničím zajímavé.

-První co mě docela štvalo byl vzhled článků, tedy ještě před kliknutím na"Přečíst celý článek … »". Nemáš tam rok vydání článku. Pokud chceš ten portál udržovat delší dobu, tak by měl být rok vydání u každého článku. Náhledy článků, tedy ještě před kliknutím na zobrazení celého článku, jsou příliš veliké. Musím dlouze scrolovat abych viděl nadpis posledních pěti článků. Využij plugin WP-PageNavi pro stránkování WP (nahradí spodní Older Entries)  a zapřemýšlej nad zkrácením náhledů článků (menší obrázek a velikost textu). Můžeš si náhledy článků a samotné články rozdělit. Nemusíš využívat defaultní funkci WP. Vytvoř pěkný a minimalistický náhled celého článku s malým obrázkem. Na konec toho náhledu dej klasické "Přečíst celý článek..." a odkaz bude přitom na samostatně vytvořenou stránku s článkem. Bude tam pěkný veliký obrázek, standardní velikost textu a po kliknutí na "Přečíst celý článek..." se ti stránka nezascroluje dolu (dá se vyřešit pluginem More Link Modifier).

Český text a anglická, nepřeložená, šablona. Rozhodně přeložit. Mít nadpis česky a pod ním pak
"Filed under: Internet, Návody, Software; Tagged as: chat, facebook, smiles"
je docela matoucí.

-Využij widget pro zobrazení posledních příspěvků. Dej ho někam nahoru a měj tam minimálně tak 10 posledních příspěvků. Ať návštěvník ví o čem jsi psal a nemusí to hledat scrolováním a klikáním na šílené a nic neříkající "Older Entries".

-Neboj se otevřít komentáře i neregistrovaným návštěvníkům. Kdo by se chtěl pořád registrovat na každé druhé stránce kterou navštíví jen proto, že chce napsat "pěkný článek" nebo "delší by neuškodil"  :? Zprovozni plugin Akismet a bude z 95% po problémech se spamboty. Neboj se komentářů, pouč se z nich. Klidně si tam přidej i hodnocení článku podle hvězdiček. Taky ti to napoví, jestli máš úroveň článků zvednout.

-Pokud jsi si šablonu vybral je kvůli tomu glóbu v hlavičce, tak to byla chyba. Jeden obrázek v hlavičce, který je trošku technicky zaměřený, nedělá z této šablony nic, co by snad bylo určené přímo pro toto tvé téma. Dívej se na potenciál šablony a grafiku si vytvoř sám nebo hledej na images free serverech.


Jako programátor:

-Co se zdrojového kódu týče, tak jelikož jsi si vybral právě toto téma webu, předpokládám, že znáš alespoň základy HTML a CSS smile Klíčových slov je příliš. Doporučuje se max. 8 slov; nemusí být s diakritikou a stejná slova se nemusí kombinovat s dia. a bez diakritiky. Informace pro vyhledávací roboty nemáš vyplněné. Autor nevyplněný. Doporučuji projet web validátorem, například tím českým na adrese: http://validator.w3.cz/ a opravit všechny chyby v kódu. CSS zásadně externě a na web jen linkovat. To stejné udělat i s JavaScriptem, to je ještě důležitější, jelikož js zpomaluje (zastavuje) načítání stránek dokud se vložený js nenačte.

-Chybí nadpis první úrovně <h1></h1> a nadpis druhé úrovně má text "Bankovní půjčka"... bez komentáře smile
___________________________________________
Jinak... rozhodně je snaha a články vydáváš bez znatelně velikých časových mezer. Přesto, když by jsi se tím chtěl opravdu dlouhodobě zabývat, tak to v žádném případě neutáhneš sám. Uvažuj o náboru redaktorů. jelikož aktualit v daných rubrikách, co jsi si tam vytvořil, je jen na české IT scéně tolik, že by jsi to nestíhal číst, natož o tom ještě psát vlastní text  smile

Každopádně.. jen tak dál  wink


<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.hanabi.cekuj.net">www.hanabi.cekuj.net</a><!-- w --> | <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kyberpunk.org">www.kyberpunk.org</a><!-- w --> | http://hamral.blog.idnes.cz

[img]http://lh5.ggpht.com/_ZTnCeRUdHY8/TMFeazIgOQI/AAAAAAAAAPs/BzEJ7Fr9h6U/b.png[/img]
[img]http://lh4.ggpht.com/_ZTnCeRUdHY8/TMFe8gnQKDI/AAAAAAAAAP4/MU7DYxoEyCg/a.png[/img]

Offline

#4 2010-10-18 22:24:40

Majko
Člen
Registrován: 2010-10-18
Příspěvky: 12

Re: http://www.it-svet.eu/

Jop, ty reklamy to kazí.

Navíc někde chybí marginy, třeba u těch odkazů - komentářů.

Plus mám pocit, že AdSense dovoluje mít na webu pouze 3 reklamní jednotky, takže to je zbytečný je tam mít, výdělky ti strhnou.

Offline

#5 2011-03-02 09:03:12

kidnec
Člen
Registrován: 2010-07-25
Příspěvky: 117
Web

Re: http://www.it-svet.eu/

Majko napsal:

Jop, ty reklamy to kazí.

Navíc někde chybí marginy, třeba u těch odkazů - komentářů.

Plus mám pocit, že AdSense dovoluje mít na webu pouze 3 reklamní jednotky, takže to je zbytečný je tam mít, výdělky ti strhnou.


Jo díky za info. o náborů přemýšlím, však znáte ochotné lidi?

Offline

Zápatí

Založeno na FluxBB | CZ a SK