Nejste přihlášeni
Dobrý den.
Jmenuji se Pavel Vlček a chci používat united-nuke na svém webu http://jworld.jecool.net/ ale mám podivný problém.
Nakopíroval jsem soubory, nahodil i tabulky do mysql, ale při ukládání nových parametrů do tabulek se někdy uloží z celého řetězce jen jedno písmenko, např slogan Vítejte se uloží jen jako V a titulek Jasonův svět je uložen jen jako Jason.
Přitom u mě doma na mém serveru kde mám také php a mysql mi to funguje.
United-nuke chci používat, protože je přístupný pro nevidomé, díky za vaše rady.
Myslím si že systém nemá nastavenie ukladania do UTF-8 a preto robí problém z diakritikou.
Skúste to v nastaveniach nájsť a zmeniť, pokiaľ to tam nieje tak zrejme nepodporujú diakritické znaky.
Prípadne skontrolujte tabuľky v databáze v jakom zotriedení sú, či sú v rovnakom ako požaduje daný systém.
Ale u mě na mém serveru doma to mám taky v utf-8.
Problém je ale v tom ukládání, i když tam není diakritika, uloží mi do db jen pět znaků, někdy třeba jen čtyři, je to různé.
V návodu vyžadují vytvořenou databázi s porovnáním latin_2_cs nebo tak nějak, ale phpmyadmin na http://srv2.endora.cz/mysql mi po přihlášení hlásí, že nemám oprávnění vytvořit databázi.
Tabulky v mé databázi jsou ale v pořádku.
Tak to je naozaj divné že ten systém pošle len 5 znakov. Myslím si že chyba bude v systéme, zrejme mu vadí nejaké nastavenie servera s ktorým sa nevie zmieriť ako všetky ostatné systémy. Prípadne mu robí problémy nová verzia PHP, neviem či ty doma na servery máš PHP 5.3.x
Tak na mém localhostu doma je php4 mám to na vertrigoserv.
Takže nejspíš to na endoře nerozchodím že? A zrovna nejpřístupnější systém jak v administraci tak i pro návštěvníky s odečítačem obrazovky.
Tu právě mám nainstalovanou.
Kdybych měl čas, dodělal bych si ten svůj systémek v php, ale jsem zatížen studiem, takže nemám vůbec čas.
Čo tak skúsiť nejaký iný systém? Joomla, Drupal a podobne - tieto sú aktualizované každým rokom.
United-nuke zrejme nemal kto financovať tak ho pred tromi rokmi zrušili a tým aj celú podporu systému.