Nejste přihlášeni
Dobrý den, mám problém, že mi nechodí automatické emaily od e-shopu přes Wordpress s Woocommerce na email od gmailu, ale na email od seznamu fungují. Účet na gmailu mám podnikatelský, takže prosím o radu, zda má někdo zkušenosti, nebo zda by mi pomohl někdo z Endory.
Dobrý den, Google zvyšuje bezpečnost co se emailové komunikace týče. Je tedy potřeba přestat používat php funkci mail() a emaily odesílat jen přes reálně existující schránky na dané doméně pomocí SMTP. Též je potřeba na doméně nastavit bezpečnostní prvky pro emaily, tj DKIM, DMARC a SPF záznam.
Dobrý den, můžu poprosit o informace, jak nastavit DKIM? Když si pošlu email z webového rozhraní webmail.endora.cz tak mi dorazí na seznam, ale na gmail ne. Při kontrole hlavičky emailu (ten email ze seznamu si přepošlu na gmail, takto to tam dorazí, ale stejně to končí ve spamu) vidím, že SPF je PASS, ale DMARC skončil FAIL. V TXT záznamech je DKIM vidět, ale netuším jestli to je dobře a nepodařilo se k tomu najít nápovědu nebo postup abych to zkontroloval nebo nastavil na čisto. Bohužel v těchto věcech jsem znalostmi na úrovni lehce poučeného laika.
Dobrý den, děkuji za pomoc. Už vše funguje.